Sari la conținut

Mai multe cadre medicale, cercetate disciplinar din cauza manichiurii nepotrivite. Favorizează răspândirea infecțiilor nosocomiale

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

18 cadre medicale de la Institutul ”Marius Nasta” sunt cercetate disciplinar din cauza manichiurii nepotrivite care ar putea pune în pericol sănătatea pacienților, favorizând răspândirea infecțiilor nosocomiale. 

Personalul medical care a refuzat să renunțe la unghiile lungi, naturale sau false, date cu ojă sau cu gel trebuie să dea explicații în comisia de disciplină. Ce mesaj le-a transmis managerul spitalului.

Igiena mâinilor nu se poate face corect

Potrivit legislației în privința igienei mâinilor, personalului medical îi este interzisă purtarea inelelor, brățărilor, ceasurilor sau a altor bijuterii și, de asemenea, este interzisă purtarea unghiilor lungi, lăcuite sau artificiale.

Motivul, igiena mâinilor nu poate fi făcută corect în aceste condiții și favorizează răspândirea infecțiilor nosocomiale.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase a atras atenția: ”S-a demonstrat din studii că unghiile false întrețin aceste infecții într-o măsură mult mai mare, pentru că e greu să asiguri igiena, uneori chiar imposibil. Dacă sunt și unghii false, cu atât e mai greu.”

În urma controlului, 18 cadre medicale de la Institutul ”Marius Nasta” trebuie să dea explicații în comisia de disciplină, din cauza unghiilor lungi, date cu ojă sau cu gel.

Vorbim de despre asistente, infirmiere și doctorițe rezidente care au refuzat să îşi taie unghiile, iar situaţia este întâlnită în mai multe unități medicale.

„Eu cred că regulile în momentul în care depui dosarul la medicină, trebuie să știi că a fi medic înseamnă o viață fără manichiură colorată, unghii false”, a spus Beatrice Mahler, manager Institutul „Marius Nasta”, citat de Digi24.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel