sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Rusen Anca

Mâini și picioare reci în toiul verii? Iată ce soluții ai! Este vară, cald și totuși ai mâinile și picioarele reci. Fără motiv ai tot mai dese migrene și amețeli.

Mai mult, mâinile și picioarele tale amorțesc tot mai des. Ei, bine, ar trebui să mergi la medic. Acestea sunt posibile simptome ale unei circulații periferice cu probleme.

Concret, este probabil ca în urma analizelor medicale, medicul cardiolog să-ți spună că ai o boală cardiovasculară sau o boală localizată la vasele de sânge. Dar și alte afecțiuni pot sta la baza acestor simptome atât de banale. Sunt studii care arată că obezitatea, un nivel ridicat de stres pot fi factori favorizanți ai circulației periferice defectuoase. Mai grav este că în spatele acestor simptome se pot ascunde boli grave de plămâni sau de rinichi. De aceea, este absolut necesar să mergi la medic. Să afli ce ai.

Dacă nu ai o problemă gravă, există anumite remedii care te vor ajuta. Iată care sunt acestea:

  • Mănâncă cât de mult și de des pește. Acestea este un aliment extrem de sănătos fiind bogat în acizi grași Omega-3, precum macrou, hering, somon și hamsii. Mai mult, sunt studii care arată că ar putea contribui la reducerea spasmelor musculare dureroase ale vaselor de sânge, care favorizează oprirea fluxului sanguin.
  • Sportul este minunat atunci când vrei să fii sănătoasă. În consecință, zilnic trebuie să mergi pe jos, dacă la sală nu ai timp. Medicii spun că printre beneficiile sportului pentru sănătatea este și acela că menține o bună circulație sanguină.
  • Nu mai fuma! Nu este o noutate faptul că fumatul îți va afecta elasticitatea vaselor sanguine și implicit buna circulație a sângelui.
  • Evită încălțămintea cu toc sau cea în care te simți incomodă.
  • Seara, acasă poți să îți masezi mâinile și picioarele cu unguente cumpărate de la farmacie care să-ți relaxeze musculatura.
  • Poți lua suplimente de magneziul. Sau poți mânca alimente care conțin magneziu. De exemplu: soia, migdale, mere, banane, alune. Acestea te vor ajuta să ai o bună circulație sanguină.