duminică, septembrie 25, 2022

Operația care vindecă diabetul. Chiar dacă, diabetul de tip 2 e privit ca fiind o boală cronică, ce necesită tratament toată viața, există totuși o operație care îl poate vindeca. Intervenția poartă numele de Transpoziție/ Interpoziție ileală.

În noiembrie 2021, mama Ralukăi, jurata de la Super Star, a a fost operată de diabet de tip 2 în Turcia și tot procesul a fost filmat pas cu pas. Pacienta are 59 de ani și suferă de hipertensiune, probleme cardiace și renale, fibrilații, are obezitate și a trecut peste un AVC, în 2017, în urma căruia i s-a declanșat diabetul. După 4 ani în care s-a luptat cu diabetul de tip 2 și cu alte boli asociate acestuia, mama vedetei de la Pro Tv a decis, la îndemnul consilierului medical Ensar Duman să opteze pentru metoda vindecării chirurgicale a diabetului.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu pentru hipertensiune arterială...


Operație asistată robotic

În toată perioada spitalizării și șederii în Turcia, Raluka a fost alături de mama sa.

”La început, pacienta a realizat un set de analize de compatibilitate cu operația și analize complete și complexe pentru afecțiunile pe care le are. Rezultatele au fost interpretate de echipa medicală multidisciplinară, iar Profesorul Dr a decis că ea poate fi operată.

În spitalele noastre, există două tehnici de a realiza operația de diabet: metoda laparoscopică și metoda executată cu ajutorul robotului da Vinci. Din cauza afecțiunilor multiple, în cazul mamei Ralukăi, medicii au optat pentru metoda intervenției robotizate.

Te-ar mai interesa: Declarații șocante! Dr. Streinu-Cercel rupe tăcere...

Operația a fost un succes! La o zi de la intervenție, mama artistei a fost din nou evaluată și a primit recomandări de la dietetician, cardiolog și nefrolog. Pacienta va menține relația cu echipa medicală, din Turcia și România și va respecta regimul alimentar și de viață care i-a fost recomandat.

Ea va reveni la controlul de 1 lună de la operație. Tot sejurul petrecut de Raluka și mama sa, în Turcia, cu analize, operație și refacere a fost de 9 zile”, explică Ensar Duman, consilierul medical care face legătura românilor cu spitalele din Turcia.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

A fost un succes!

Operația a durat 2 ore și jumătate și a implicat o zi de Terapie Intensivă. Deseori, mai ales după intervenția realizată laparoscopic, pacienții sunt duși direct în rezerva lor, iar la 3 ore de la operației își recapată mobilitatea și sunt îndemnați să meargă.

“A fost un succes, a fost totul ok. M-am mirat, mă așteptam să mă doară, să simt, să mă tragă. Absolut nimic, nimic, nimic!
În primul rând, celor care vor să vină și să facă operația aceasta le spun să aibă încredere totală că nu vor avea de suferit. Nu vor simți durere”, spune mama Ralukăi.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

„Mama este bine, în acest moment. Așteptăm să vedem rezultatele și așteptăm să scăpăm de diabet și odată cu el, mama să piardă în greutate destul de mult ca să se rezolve o mare parte și din celelalte probleme pe care le are”, a declarat Raluka.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private