Sari la conținut

Mama unui soldat de 20 de ani care lupta pentru Putin, anunțată printr-un telefon: ”Fiul tău a murit, poţi să-l îngropi”

Mama lui Maxim, un militar rus care a murit pentru Putin la 20 de ani: „Nu mi-au dat trupul lui”

Ultimul mesaj pe care l-a transmis mamei sale: „Nu-ți face griji, este doar un exercițiu”. Apoi a venit telefonul: „Fiul tău a murit, poți să-l îngropi”

Pe măsură ce trupele ruse avansează asupra Ucrainei într-o invazie ordonată de Vladimir Putin, se dezvăluie poveștile dramatice ale victimelor acestei campanii militare.

Unul dintre cele mai dureroase cazuri ale acestui conflict se află în Ozerny, un oraș de 1.500 de locuitori din regiunea rusă Saratov.

Soldatul rus Maxim Khanygin a fost ucis în luptă joi, 24 februarie, în prima zi a invaziei, iar în cimitirul orașului natal se află un mormânt săpat care încă așteaptă înmormântarea trupului său.

Trupul nu va fi predat până nu se va termina totul

„Au spus că trupul nu va fi predat până nu se va termina totul, pentru a nu provoca panică”, a dezvăluit mama sa, Lyudmila, care încă nu are informații despre locul în care a murit fiul ei sau în ce circumstanțe.

„Ne spun „crezi că unul de-al tău este acolo?” Și nici măcar biroul militar de înregistrare și înrolare nu știe unde se află. Nici măcar acuzarea nu poate găsi un indiciu. Zidul este impenetrabil.”

„Nu se vede un sfârșit, nu ne putem lua la revedere, nu-l putem îngropa sau plânge peste mormântul lui”, s-a plâns Lyudmila, mama soldatul care a murit luptând pentru Putin.

Maxim, cel mai mare dintre trei copii, a studiat la o școală tehnică din districtul vecin Tatischevsky și s-a pregătit ca mecanic. Apoi a mers la Universitatea Agricolă din Saratov, dar nu și-a încheiat studiile pentru că a decis să-și caute de lucru la Moscova și Saratov.

„În domeniu a găsit modalități de a câștiga bani. A reparat acoperișuri, a făcut săpături, a tăiat iarbă. I s-au adus mașini și motociclete din tot orașul ca să le poată repara”, a explicat bunica Natalia.

Primul care s-a alăturat armatei a fost fratele său mijlociu, Stanislav. Apoi l-a înrolat pe Maxim pe 22 octombrie 2021. „Nimeni nu a simțit mirosul problemelor. I-am spus ‘Dă-mi comorile tale, le poți recupera într-un an’”, și-a amintit Natalia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel