Sari la conținut

Managerul demis în urma incendiului de la Constanța contestă decizia în instanță: „Riscul de incendiu există în toate spitalele care au oxigen”

Managerul demis în urma incendiului de la Constanța contestă decizia în instanță: „Riscul de incendiu există în toate spitalele care au oxigen”.

În urma unui incendiu declanşat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, pe 1 octombrie, şapte oameni au murit și alţi cinci pacienţi au decedat ulterior. La mai bine de o lună de la data incendiului, fostul manager Stela Halichidis contestă în instanță decizia prin care a fost demisă din funcția de manager al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, în urma incendiului din Secția ATI.

Demiterea lui Halichidis a fost cerută de premierul Florin Cîţu primarului Vergil Chiţac în ziua producerii incendiului în Secţia ATI.

Potrivit Tribunalului Constanţa, acţiunea în instanţă a Stelei Halichidis în care solicită anularea actului administrativ prin care a fost demisă a fost înregistrată luni, 8 noiembrie. Vergil Chiţac, primarul Constanţei, este pârât în acest dosar.

Managerul demis în urma incendiului de la Constanța contestă decizia în instanță

Managerul Spitalului de Boli Infecțiose din Constanța a povestit, potrivit Antena 3, că a înaintat foarte multe solicitări prin care cerea instalație de detecție, semnalizare și avertizarea incendiilor, precum și autorizație de securitate în caz de incendiu.

„Simt o enormă durere. Ca și cum toată muncă mea…mi-am distrus viață, carieră, tot, de-a lungul anilor, de când a început pandemia, să salvăm oamenii și parcă totul ar fi fost în zadar. Omenește nu cred că se putea face mai mult decât am făcut eu.

M-am dedicat trup și suflet acestui țel. Acum s-a întâmplat această nenorocire dar, atrag atenția că se poate întâmplă oriunde, la orice spital din țară care are oxigen. Nu știu ce este de făcut dar trebuie ajutați managerii.

Am vrut, în nenumărate rânduri, să îmi dau demisia, pentru că știam în ce m-am băgat, dar am vrut să conduc această minunată echipa medicală pe care o am, și am reușit până acum. În acest moment, asta s-a întâmplat. Îmi pare nespus de rău pentru că au murit oamenii. Restul se rezolvă, dar viețile oamenilor nu”, a declarat managerul spitalului, potrivit sursei citate.

Stela Halichidis: Riscul de incendiu există în toate spitalele care au oxigen

Stela Halichidis a cerut în mai multe rânduri montarea unei instalații de detecție, semnalizare și avertizarea incendiilor, dar și autorizație de securitate în caz de incendiu. Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa atrage atenția că riscul de incendiu „există în toate spitalele care au oxigen”.

„Aviz de securitate la incendiu există pentru că spitalul este vechi și nu a necesitat autorizație de securitate la incendiu. Dar am întreprins toate măsurile necesare pentru a obține această autorizație, în nenumărate rânduri, și în actuală guvernare și în fosta guvernare.

Am trecut pe lista de investiții necesitatea unei centrale de semnalizare la incendiu și autorizație la incendiu. Din 2019 am început cu solicitarea pentru că am simțit pericolul, odată cu începerea pandemiei, odată cu instalația de oxigen care s-a întins în tot spitalul.

Acest risc există în toate spitalele care au oxigen. Ne-am preocupat pentru instalația de oxigen să funcționeze în parametrii optimi. Am mentenanță la tot.

Acest control care s-a întâmplat după Piatra Neamț, ne-a semnalat niște deficiențe pe care le-am remediat, și am transmis către ISU adresa în care am spus că s-au remediat toate, imediat după aceea. Și aici sunt solicitările cu notele de fundamentare prin care am cerut, ani la rând, o instalație de detecție de incendiu și obținerea autorizației de incendiu.”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: