Sari la conținut

Managerul Spitalului Colentina și-a dat DEMISIA! Primarul Gabriela Firea va numi un nou interimar. Neurochirurgii nu renunță la demisie

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, Silvi Ifrim, și-a dat demisia de onoare, la două zile după ce doi reputați medici neurochirurgi au ales să părăsească spitalul. În acest moment, toate spitalele girate de Primăria Capitalei sunt conduse de manageri interimari. Ionuț Gobej și Dorin Bica, cei doi neurochirurgi care au decis luni să plece din Colentina, nu renunță la demisie

După ce i-a acceptat demisia de onoare lui Silvi Ifrim, primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, a decis să ia și alte măsuri legate de neregulilșe semnalate de cei neurochirurgi care au demisionat luni (Ionuț Gobej și Dorin Bica). În primul rând, concursul organizat pe „repede-înainte” pentru șefia secției de Neurochirurgie de la Colentina va fi anulat! Așa cum EVZ a arătat anterior, ca să poată controla Secția de Neurochirurgie, conducerea Colentinei îl „convinsese” pe ortopedul și traumatologul Mihai Măgureanu, să demisioneze de la conducerea ei. Rapid, sperând să nu se facă vâlvă, aceeași conducere a organizat un concurs, la care s-a înscris un singur candidat, dr Mihai Popescu, care venea de la Spitalul Județean Pitești. Candidatura i-a fost admisă fără probleme. Culmea, secția pe care acesta a condus-o la Pitești era în mare impas, pentru că rămăsese doar cu un singur medic – șeful Mihai Popescu –  după ce restul deciseseră să plece peste hotare, după cum relatează Jurnalul de Argeș.  Gabriela Firea a anunțat, însă, că anulează concursul la care unic candidat era neurochirurgul din Pitești.

Citeste si:

În ceea ce priveşte sincopele apărute în cadrul achiziţiilor de materiale sanitare, semnalate în demisia neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bica, edilul a precizat că a cerut un transfer interinstituţional şi că a vorbit cu managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, care a transferat materialele necesare astfel încât, în acest moment, operaţiile în Spitalul Colentina se pot desfăşura fără probleme, notează Mediafax. 

Legat de concursurile pe care le va organiza pentru ocuparea celor 19 funcții de manager la spitalele din București subordonate Primăriei capitalei, Gabriela Firea a dat asigurări că, din comisiile care îi intervievează şi care analizeză dosarele candidaţilor nu fac parte reprezentanţi ai partidelor politice.

„Sunt comisii profesionale, stabilite conform legii, aşa cum se întâmplă pentru spitalele din toată ţara, din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie, ai Academiei de Studii Economice, deci nu sunt criterii politice”, a conchis Firea.

Dr. Rodica Olteanu, care demisionase recent din funcția de director medical al Spitalului Colentina a revenit în funcție, a mai anunțat Gabriela Firea.

„Doamna doctor Rodica Olteanu a acceptat poziția de director medical, ea își dăduse demisia acum două săptămâni, va reveni pe poziție, voi semna dispoziția de primar general. Are o relație extraordinară cu toți medicii din Spitalul Colentina, dar nu ne interesează neapărat acest aspect, care este foarte important, ci faptul că printr-o comunicare foarte bună între conducerea spitalului și medici, de fapt, cei care câștigă sunt pacienții”, a spus Gabriela Firea. Citiți continuarea pe EVZ.RO. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.