Sari la conținut

Mănâncă pâine după ce faci exerciții ca să dai burta jos

Cu toții știm cât de greu e de dat jos colacul de pe burtă. Există însă trucuri care te pot ajuta să scapi de grăsimea ”încăpățânată”. Antrenorul personale James Staring susține că oricine poate reuși să aibă un abdomen plat dacă face câteva schimbări simple și ușor de pus în practică.

Mănâncă pâine integrală sau alți carbohidrați doar după ce faci exerciții

Evită carbohidrații rafinați precum pâinea albă deoarece sunt absorbiți rapid de organism. Cei neprocesați precum pâinea și cerealele integrale, fructele, sunt cu absorbție lentă și țin de foame mai mult timp.

Potrivit Dr. John Berardi de la Precision Nutrition, organismul mai capabil să proceseze carbohidrații, imediat după ce ai făcut exerciții fizice, așa că atunci e cel mai bun moment să îi consumi.

Lucrează-ți tot corpul, nu doar abdomenul

Cu cât lucrezi mai multe grupe de mușchi, cu atât vei arde mai multe calorii în timpul antrenamentului și vei da jos mai repede kilogramele în plus, inclusiv cele depuse pe burtă.

Carrying out full body exercises will speed up metabolism and means a person will burn more calories afterwards. This will assist in losing inches around the middle

Fă reprize scurte de exerciții HIIT

Cea mai comună scuză, să nu faci sport este lipsa timpului. Însă, dacă vrei să scapi de burtă, e neapărat necesar să faci mișcare.

Doing short bursts of high intensity exercise leads to higher energy demands and more calories burned, which will help shed weight from the stomachAntrenamentul HIIT, High Intensity Interval Training sau, pe româneşte, antrenamentul pe intervale de intensitate este un sistem de antrenament uşor de implementat, care nu consumă prea mult timp şi care îţi oferă rezultate vizibile în cel mai scurt timp posibil.

Studiile incepute încă din anii ’70 arată că eforturile intense, dar scurte ca durată, pot aduce mai multe beneficii decât efortul susţinut, de lungă durată.

HIIT nu impune un raport standard între efort şi recuperare, este recomandat să începi cu un raport de 1/3, ceea ce înseamnă că pentru orice interval de timp în care faci efort ai nevoie de 3 ori mai multă recuperare. Un exemplu concret ar fi un circuit format din 5 sprinturi de 20 de secunde, cu o pauză de 60 de secunde între ele. Este foarte important să înţelegi conceptul de sprint deoarece întregul succes al sistemului se bazează pe efectuarea unui efort de mare intensitate într-un timp cât mai scurt posibil. Alege doar exerciţii pe care ştii să le execuţi corect înainte de a trece la ceva mai complicat. Cea mai bună alegere ar fi să alegi sprinturile în parc sau scările.

Notează-ți tot ce mănânci

Writing down how different foods affect feelings can stop a person mindlessly eating, Mr Staring claims

1. Probează o piesă vestimentară care îți e mică și fă-ți un selfie

2. Notează-ți tot ce mănânci și când mănânci

3. După ce ai terminat fiecare masă pune-ți alarma de la telefon să sune peste două ore și când sună analizează:

  • Care îți este nivelul de nergie
  • Și cât de sătul te simți

4. Notează-ți rezultalele astfel:

  • Am un nivel crescut de energie/Mă simt sătul, nu înfometat
  • Am un nivel moderat de energie/Îmi e doar puțin foame
  • Nu am energie/Mi-e foame

5. După 30 de zile fă-ți din nou selfie

Așa vei știi ce efect au alimentele pe care le consumi, care îți dau energie și care îți țin de foame.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel