Sari la conținut

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment.

Certificatul verde nu mai este privit ca o urgență, deși partidele aflate la putere au viziuni diferite în acest sens.

Autoritățile au opinii diferite în legătură cu certificatul verde

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în plin val 5 al pandemiei, certificatul verde nu reprezintă o urgență, pentru că până la implementarea lui, numărul de cazuri va scădea din nou.

„Nu mai văd urgența certificatului verde”, a spus Rafila, adăugând că „pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni. Și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni.

Deja avem două săptămâni din valul 5 și sper că până la sfârșitul lunii februarie să ajungem într-o situație…”, a spus ministrul.

Florin Cîțu, în schimb, a declarat, marți, 18 ianuarie, că decizia renunțării la proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic Covid la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

„Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări”, a adăugat Cîțu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment

La rândul său, miercuri, 19 ianuarie, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a spus că o lege privind introducerea certificatului verde este tardivă în acest moment. Întrebat, miercuri, la Palatul Parlamentului, dacă certificatul verde este un proiect pe care coaliţia de guvernare l-a abandonat, Ciolacu a spus:

„Nu a zis nimeni acest lucru. Nu s-a discutat (în ultima şedinţă a coaliţiei – n.r.), am avut discuţii numai pe energie. (…) Cred că am dat zeci de explicaţii în ceea ce priveşte certificatul verde atât eu, cât şi colegii mei, cât şi coaliţia, cât şi ministrul. Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment. Este tardivă. Mai mult, ştiu că este o ordonanţă de urgenţă în vigoare în ceea ce priveşte certificatul verde”, a subliniat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: