sâmbătă, mai 21, 2022

Ochelarii de soare nu sunt doar o chestiune de modă, un simplu accesoriu estetic care ne luminează aspectul, ci ne protejează și ochii.

Vă spunem astăzi care sunt consecințele purtării ochelarilor de soare greșiți pentru ochi și vedere.

Este adevărat că ochelarii de soare au devenit o completare esențială a look-ului nostru și au căpătat proeminență în ultimii ani.

Cu siguranță ești tentat sa variezi si sa ai cateva modele de schimb in functie de zi. Un act pe cât de nevinovat poate avea consecințe grave asupra sănătății tale vizuale

Te-ar mai interesa: Copiii care nu au prieteni sau nu se înțeleg cu ma...

Schimbă-ți ochelarii de câte ori vrei dar asigură-te că toți îndeplinesc standardul minim de calitate. Ochii tăi sunt în joc și o pereche de ochelari buni care îi protejează este mai bună decât mai multe modele fără aprobare.

Ochii noștri sunt unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru de care trebuie să avem grijă și să luăm în considerare atunci când cumpărăm ochelari, fie că sunt ochelari de vedere sau de soare.

Principalul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este că atunci când luăm niște ochelari trebuie să le facem la un optician, unde să ne examineze nevoile cu precizie și unde ochelarii îndeplinesc toate garanțiile.

Te-ar mai interesa: Efectele secundare surprinzătoare ale consumului d...

Folosirea de ochelari neaprobați poate cauza mari probleme ochilor noștri. Unul dintre ele, și poate cel mai important este legat de filtrul de absorbție a luminii.

Funcția principală a ochelarilor de soare este de a absorbi razele care se reflectă în vederea noastră pentru a evita consecințe mai grave.


Cât rău pot face ochelarii de soare

Impact:

1. Unele dintre cele mai importante probleme care apar de obicei pot fi conjunctivita, care provoaca mancarimi si arsuri enorme la nivelul ochilor, keratita, inflamatia corneei sau problema comuna a cataractei premature.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială a Albinei 2022: Cum beneficiază sănă...

În acest sens, este evidentă creșterea cazurilor cu această ultimă problemă din cauza folosirii necorespunzătoare a ochelarilor de soare.

2. Alte consecințe derivă din culoarea lentilelor pe care le folosim. În funcție de situația în care ne aflăm, ideal este să folosim un tip sau altul de lentile, gri și maro fiind cele mai potrivite pentru zi.

Problema apare atunci când se folosesc alte nuanțe decât cele recomandate, obligându-ți ochii să facă un efort suplimentar pentru a compensa condițiile inadecvate.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! OMS ședință de UREGENȚĂ privi...

Dacă adăugăm absența filtrelor de protecție la ochelarii foarte întunecați, purtăm o bombă cu ceas care amplifică daunele aduse ochilor, așa cum ar face o oglindă.

3. Ochelarii de soare neaprobati dauneaza vederii si problemele care apar in urma folosirii lor se pot manifesta dupa ani de utilizare, dar ceea ce este foarte clar este ca ori de cate ori iesi afara trebuie sa porti ochelari de soare care protejeaza vederea.

Te-ar mai interesa: Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei perso...

Sursă FOTO: Unsplash

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private