Sari la conținut

Mare atenție părinți unde vă duceți copiii! Doi copii au căzut din carusel! Ce acuzații grave aduce tatăl micuților?

Mare atenție părinți unde vă duceți copiii! Parcurile sunt pline de tentații pentru copii, de la dulciuri și jucării, la celebrele caruseluri care, de cele mai multe ori, sunt de pe vremea copilăriei noastre. În Parcul Tineretului din Craiova, a avut loc un caz revoltător, unde doi copii au fost rănăți,  după ce caruselul în care se aflau împreună cu mama lor, a căzut. Potrivit primelor declarații, administratorul caruselului a oferit asigurări mamei că nu se expune nici unui pericol alături de copii ei.

Evenimentul tragic a avut loc chiar de ziua de naștere a unuia dintre cei doi copii.

„Fetiţa a dorit să se dea împreună cu frăţiorul ei, moment în care a intervenit domnul administrator şi ne-a spus că pentru siguranţa copiilor, cel mai bine este să se dea şi mama, pentru că oricum, această machetă poate suporta până la 200 de kilograme”, a spus Lucian Băluță, tatăl copiilor.

„S-a auzit un zgomot, după care caruselul s-a dat într-o parte, a coborât şi mi-am auzit soţia şi copiii plangând. Bucata aceasta sudată s-a desprins de pe undeva, iar figurina a căzut într-o parte. Băieţelul a fost prins cu mâna între machetă şi tablă, iar fetiţa a venit peste el. În acel moment am strigat cât am putut de tare, că este o bombă cu ceas aici, pentru că mai erau mulţi alţi copii care aşteptau să se urce în carusel, iar domnul administrator se pregătea să le încaseze contravaloarea biletului, chiar şi după incident”, spune bărbatul.

Citeste si:

Copiii au ajuns de urgență la spital, după ce un martor al incidentului a sunat la 112. Cazul a fost preluat de polițiști care deja i-au audiat pe mama copiilor și pe administratorul caruselului.

Potrivit primelor cercetări,  a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Cum comentează administratorul caruselului incidentul?

„Administratorul a declarat faptul că acesta i-a adus la cunoştinţă femeii de 35 de ani, faptul că macheta respectivă susţine capacitatea de până la 40 de kilograme şi că minorilor sub 3 ani le este interzis să urce în carusel”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtator de cuvânt IPJ Dolj.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.