marți, august 9, 2022

Mare atenție! Vin ploi și vijelii în mai multe județe din țară. Iată ce spun meteorologii, care sunt zonele cele mai afectate. Cum va fi weekend-ul pe litoral

ANM harta

Meteorologii au emis, astăzi, o nouă avertizare Cod galben de ploi și vijelii valabilă în mai multe județe din țară, inclusiv pe litoral. Potrivit ANM, alerta meteo intră în vigoare la ora 12:00.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină.

Te-ar mai interesa: Dr. Laslău: Sucul de lămâie, mai puternic decât pa...

Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp, notează digi24.ro.

Avertizarea este în vigoare vineri, între orele 12.00 și 23.00.

Când revine CANICULA

După acest val de ploi, însă, ne așteaptă iar canicula. De săptămâna viitoare, se anunță iar zile de cuptor, cu temperaturi excesive. Cum ne protejăm sănătatea în zilele toride? Ce trebuie să facem și ce să evităm pentru a trece cu bine peste această caniculă?

Medicii ne avertizează că temperaturile prea ridicate și capacitatea organsimului de a se adapta la acestea ar putea să ne afecteze grav. Drept urmare, trebuie să ținem cont de recomandările specialiștilor.

Te-ar mai interesa: Urmează un val de frig și ploi? Iată ce spun meteo...

Ce trebuie să facem în zilele toride?

Ei bine, pe lângă evitarea orelor când soarele dogorește, este bine să bem multă apă. Să mâncăm fructe și legume proaspete și să evităm băuturile alcoolice.

Este recomandat să ținem mereu o sticlă de apă la noi, să ne putem hidrata din când în când. NU trebuie să ne fie sete pentru a bea apă.

Dacă ne este sete, înseamnă că deja suntem deshidratați. Ideal ar fi ca apa să nu fie în recipient din plastic, ținută în mașină, în soare.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Ce plantă ți se potrivește în funcție de...

Cardiacii au nevoie de avizul medicului pentru a pleca în vacanță

Pentru a preveni probleme grave și pentru a ne salva viața, dr. Victor Costache sfătuiește cardiacii să nu plece în vacanță fără avizul medicului.

”Dacă ne știm bolnavi cu inima este foarte important să ne luăm tratamentul, să nu plecăm în vacanță fără el,

să nu uităm să îl luăm în vâltoarea vacanței cu schimbarea cotidianului și să nu plecăm fără un aviz al medicului cardiolog sau a medicului de familie”, a mai spus dr. Victor Costache.

Te-ar mai interesa: Băutura banală care ar putea reduce simptomele end...

Atenție, se poate muri de la căldură!

„Persoanele care au boli coronariene sunt mult mai expuse riscului de a face infarct din cauza căldurii”, a mai spus medicul.

De altfel, dr. Costache a povestit o situație întâmplată în Franța, unde își făcea rezidențiatul.  În 2004, în timpul așa numitei ”marea caniculă, au murit undeva între 35 și 45 de mii de persoane, în numai două luni”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private