luni, septembrie 26, 2022

Mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși mâine, în ultima zi de vară calendaristică. Iată ce se spune despre această sărbătoare importantă:

Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului este pomenită în calendarul ortodox pe 31 august și reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale creștinismului.

În tradiție se spune că Apostolul Toma a primit Brâul ca dovadă a învierii și înălțării Maicii Domnului la ceruri pentru că nu a putut a venit la înmormântare.

Te-ar mai interesa: Semne și simptome de avertizare că ai un atac de c...

Se spune că Sfântul Brâu era țesut din păr de cămilă chiar de Fecioara Maria și s-a păstrat mulți ani la Ierusalim.

În anul 395 Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), l-a adus la Constantinopol ca mai târziu să treacă prin mai multe lăcașuri de cult, ajungând chiar și în România.

Brâul a fost brodat cu fir de aur de împărăteasca Zoe în urma unei vindecări miraculoase, după care a fost reașezat în racla dăruită de împăratul Arcadie.

Cunoscut pentru vindecarea de cancer

Sfântul Brâu a devenit cunoscut pentru vindecarea bolnavilor, în special de cancer. Mai mult, acesta a ajutat femei care nu puteau avea copii să aducă prunci pe lume.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre derapajele lui Meghan. Era „o nasc...

Mai mult decât atât, Sfântul Brâu este recunoscut pentru faptul că a oprit diferite pandemii. Datorită puterii miraculoase Brâul de la Vatoped a reușit îndepărtarea ciumei din Țara Românească, la 1813.

În anul 1871, a alungat holera din Turcia, iar în 1894 a stârpit bolile care au lovit plantațiile de lămâi și portocali din Kios.

În prezent, cei care ajung la Mânăstirea Vatoped de pe Muntele Athos primesc din partea călugărilor câte o panglică atinsă de racla sfântă. Înainte de a fi dată credincioșilor care vin în vizită la Sfântul Munte, panglica este binecuvântată și este așezată timp de 40 de zile pe Sfântul Brâu, noteaza stirilekanal.ro.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private