Sari la conținut

Marea Britanie: Număr record de persoane în vârstă spitalizate pentru abuz de cocaină

Un număr record de persoane în vârstă sunt internate în spital pentru probleme cauzate de abuzul de cocaină, arată statisticile. Medicamentul de clasă A – de obicei legat de  muncitori din oraș și tineri – este din ce în ce mai responsabil pentru distrugerea sănătății mintale a persoanelor în vârstă.

Ultimele cifre obținute de la Sistemul Național de Sănătate din Anglia (NHS) arată că anul trecut au fost 517 ocazii când cineva de peste 60 de ani a fost internat cu probleme mentale și comportamentale legate de consumul de cocaină.

Număr record de persoane în vârstă spitalizate pentru abuz de cocaină

Această cifră este în creștere cu 25% față de 2020 – și este dublu față de acum cinci ani. Între timp, numărul admișilor de toate vârstele a scăzut de la 15.060 înainte de pandemie la 12.470 în 2021.

Datele NHS Anglia de anul trecut arată opt internari legate de cocaină de persoane în vârstă de 90 de ani și 15 de 80 de ani. Creșterea este oglindită de o creștere a numărului de utilizatori în vârstă care solicită tratament NHS pentru a-și învinge dependența de droguri.

Ultimele cifre arată că 336 de persoane cu vârsta de 60 sau peste sunt tratate pentru obiceiul lor de a folosi cocaină – o creștere cu peste 50% față de 219 de acum cinci ani.

Estimările oficiale sugerează că aproximativ 3,6 milioane de oameni din Anglia și Țara Galilor au încercat cocaină la un moment dat în viața lor, 987.000 au consumat-o în ultimul an, ceea ce îl face cel mai popular drog ilegal din țară după canabis.

Potrivit The Sun, Nuno Albuquerque, de la Grupul pentru Tratarea Dependenței din Regatul Unit, a declarat: „Consumatori de cocaină în anii 60, 70 și 80 ar putea să nu fie obișnuiți cu potența medicamentului disponibil în ultimii ani și, prin urmare, acest lucru a condus la probleme mai mari legate direct de sănătatea lor mintală generală.”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: