vineri, februarie 3, 2023

Mărturisirea cutremurătoare a unei campioane celebre: „Tatăl meu m-a abuzat. Fizic, emoțional, sexual”.

Înotatoarea Liliana Szilágyi, nepoata actriței Bara Margit, una dintre cele mai mari vedete de cinema din anii ’50-’60, născută la Cluj-Napoca, denunță umilințele la care a supus-o propriul tată, încă din copilărie. La 25 de ani, înotatoarea din Ungaria, medaliată la Campionatul European de la Glasgow în 2016 și olimpică, a decis să se elibereze.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 4-5 Februarie. Astrele nu sunt în...

Szilágyi Liliána minden idők olimpiai nyilatkozatát adta | - Startlap

 

Mărturisirea cutremurătoare a unei campioane celebre

Mărturia ei, publicată pe contul său de Instagram, este șocantă și a zdruncinat Ungaria, o țară cu o tradiție excelentă în jocurile de apă, care avea o imagine idealizată a familiei Szilágyi. Tatăl ei, Zoltan, a fost de trei ori olimpic și a fost antrenorul fiicei sale până în 2016.

Dar totul era o minciună, potrivit spuselor înotătoarei din Ungaria. În spatele acelui zid, era o istorie de abuz „din copilărie”, după cum a declarat Liliana Szilágyi, care s-a hotărât să-și spună povestea cu tot ceea ce presupunea.

Calvarul Lilianei Szilagyi a început la vârsta de 12 ani. Sportiva cu origini românești a scris despre ororile pe care le-a trăit încă din copilărie. Tatăl, cel care trebuia să o protejeze de tot ceea ce este rău, a fost, de fapt, „călăul” său.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre măștile de protecție. S-a aflat du...

Honnan került elő az amerikai lány – Szilágyi Liliána máig sem tudja! - JochaPress.hu

„Tatăl meu m-a abuzat. Fizic, emoțional, sexual”

„Am fost abuzată. La 25 de ani, sunt gata să spun cele mai grele cuvinte pe care le-am exprimat vreodată. După atâta durere și luptă, m-am trezit. Am fost abuzată. De un om de la care ar fi trebuit să primesc cea mai mare dragoste. Tatăl meu m-a abuzat. Fizic, emoțional, sexual. Din copilărie.

În mod constant și imprevizibil, fie ca a fost vorba despre pedepse fizice, intimidare, privare de dragoste și atenție sau abuz sexual. Mulți ani aș fi făcut orice pentru ca tatăl meu să mă iubească, dar am trăit o iluzie perfectă.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre ce...

A fost o călătorie foarte lungă pe care o las în urmă acum. În 2016, după Campionatele Europene, am rupt relația cu tatăl meu, iar de atunci am fost numită în diferite moduri. Eram o marionetă, iar lumea nu vedea decât o familie iubitoare, de succes, cu rezultate de talie mondială.

Tatăl meu va avea cu siguranță versiunea sa. Tatăl meu, dr. Zoltan Szilagyi, un avocat bogat, cu maniere perfecte și antrenor de înot care se ocupă de copii. Despre care probabil nimeni nu ar crede ceea ce este cu adevărat”, a fost mesajul emoționant al înotătoarei Liliana Szilagyi.

Te-ar mai interesa: La ce să fim atenți în această perioadă. Medic: Po...

Ifi olimpiai aranyak a fenyő alatt

„Nu mai sunt sclavă, sentimentul de libertate este enorm”

Pasul pe care l-a făcut Szilágyi vrea să servească drept exemplu și avertisment tuturor celor care suferă situații similare. De aceea s-a maturizat și și-a pregătit mărturisirea. Cuvânt cu cuvânt.

„Nu mă interesează ce urmează acum. Nu mai sunt sclavă, sentimentul de libertate este enorm. Violența nu discriminează, nu ești singur, putem schimba asta”, proclamă ea.

Și se termină cu conflictul familial pe care acest lucru îl generează, întrucât sora lui locuiește cu tatăl său:

Te-ar mai interesa: Poate un diabetic să bea cafea? Ce efect are băutu...

„Din păcate, sora mea mai mică a rămas cu el. În capul lui este o altă realitate, și poate inamicul sunt eu. Am încercat să fac asta. într-un mediu sănătos. Sper să o ajut. I-aș spune mamei să nu mă judece, pentru că trebuie să fie încă cu traumele pe care le-a suferit în toți acești ani.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private