Sari la conținut

Masca de protecție, din nou obligatorie? Fostul ministru al Sănătății: Vom ajunge acolo

Portrait of asian man wearing N95 mask to against PM 2.5 air pollution.

În contextul numărului mare de invfecții Covid-19, Nelu Tătăaru, fostul ministru al Sănătății, a vorbit, într-un interviu, despre măsurile noi ce se vor impune de autoritățile române. Acesta nu exclude reintroducerea măștii obligatorie în spațiile publice închise.

Masca de protecție, din nou obligatorie? Fostul ministru al Sănătății: Vom ajunge acolo

Masca de protecție, obligatorie? Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că unele țări din Europa au reintrodus această mască în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Întrebat dacă România va impune din nou aceleași reguli, Nelu Tătaru a menționat că „dacă evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură”.

Nelu Tătaru: Și la noi va fi o asemenea măsură

„Câteva țări din Europa au reintrodus această mască în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Dacă evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură” – a spus fostul ministru al Sănătății.

Autorităţile anunţă că aproape 15.000 de români au făcut Covid în ultima săptămână, iar numărul infectărilor va fi în creștere, a avertizat chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit stiridiaspora.ro.

Ministrul Sănătății, a declarat luni, 11 iulie, că numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat săptămânal, în ultimele trei săptămâni, trendul fiind unul ascendent, conform previziunilor.

Raport cazuri noi de COVID-19: Aproape 15.000 de cazuri noi

Aproape 15.000 de cazuri noi în săptămâna precedentă, iar 2.717 dintre acestea sunt cazuri de reinfecții. În unitățile sanitare sunt internate 1.410 persoane, adică 5,84% din numărul de paturi alocate. La ATI sunt 86 de persoane, dintre care majoritatea sunt nevaccinate, adică 68. Au fost înregistrate 33 de decese. Nu este niciun copil internat la ATI.

„În ultimele 3 săptămâni cazurile noi s-au dublat săptămânal. E un trend așteptat, conform previziunilor. Această creștere va mai dura circa 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care numărul de cazuri se va stabiliza. Pozitivitatea cazurilor a crescut cu aproape 50%.

Avem mai multe localități în care se înregistrează cel puțin un caz confirmat. Tulpina Omicron este dominantă, deja au fost secvențiate primele tulpini BA5, responsabile de accelerarea pandemiei la nivel internațional. Rezultatul pozitiv determină izolarea la domiciliu și consultarea medicului de familie. În cazul simptomelor mai grave, e necesară spitalizarea”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: