Sari la conținut

Medic român: 2022 este perioada de conviețuire cu virusul. Când vor fi introduse măsurile de relaxare

Marius Văduva, despre imunitate
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Vitamina C și imunitatea

Medic român: 2022 este perioada de conviețuire cu virusul. Când vor fi introduse măsurile de relaxare.

Multe state din Uniunea Europeană au început deja să relaxeze măsurile restrictive împotrica COVID-19.

Medic român: 2022 este perioada de conviețuire cu virusul

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, atrage atenția că anul 2022 este „perioada de conviețuire cu virusul” și că această perioadă a început deja.

„Ne trebuie puțină răbdare. Vă aduceți aminte că discutam și în urmă cu câteva luni despre faptul că luna martie va fi o lună echilibrată și că, în general, anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul, pe care cred că deja am început-o”, a declarat Adrian marinescu, potrivit Aleph News.

Când vor fi introduse măsurile de relaxare

Marinescu mai spune că în România nu s-a renunțat încă la restricții deoarece valul 5 al pandemiei a început mai târziu decât în alte țări.

„Să luăm în calcul faptul că noi am avut oricum un decalaj la începutul valului 5. De altfel, cam în toate valurile din pandemie România a intrat ceva mai târziu. Aici discutăm de rata de vaccinare care sigur că este extrem de importantă, dar discutăm și de cei care au trecut prin boală. În mod clar în țările care au intrat mai repede în valul 5 lucrul acesta deja s-a întâmplat”, a adăugat Marinescu.

Ca urmare, măsurile de relaxare ar putea să fie introduse treptat în scurt timp, susține medicul.

„Eu cred că va fi un interval scurt și că nu va mai trece mult timp până când vom avea măsurile de relaxare care vor veni treptat”, a precizat medicul Adrian Marinescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel