Medic: 3 tipuri de carne ar putea ajuta la prevenirea demenței

O nouă cercetare a identificat antioxidanți puternici în soiurile populare de carne care ar putea duce la scăderea riscului de demență.

Demența este un termen generic pentru un grup de afecțiuni distructive legate de un declin cerebral continuu. Contrar opiniei populare, ea nu este un rezultat direct al îmbătrânirii. Acest lucru înseamnă că există modalități de a reduce riscul de a suferi de această afecțiune care îți răpește mintea. Mai mult, consumul de carne ar putea deschide o cale către antioxidanți care ar putea ajuta la protejarea creierului.

De la o friptură consistentă la puiul prăjit, nu este un secret că românii se bucură să mănânce carne.

În timp ce produsele procesate și bucățile grase ar putea doar să vă completeze papilele gustative, carnea slabă ar putea oferi mai mult decât o mâncare gustoasă, potrivit cercetărilor.

Un studiu, publicat în revista Antioxidants, a identificat noi antioxidanți în carnea de vită, de porc și de pui, cunoscuți sub numele de Imidazole dipeptide (IDP).

Vestea bună este că aceste bunătăți au fost anterior legate de un risc mai mic de demență, potrivit Dr. Andre Brittain-Dissont.

Dr. Brittain-Dissont a declarat: „S-a demonstrat că dipeptidele imidazolice, cum ar fi carnosina și anserina, au proprietăți neuroprotectoare care pot contribui la prevenirea demenței.

3 tipuri de carne ar putea ajuta la prevenirea demenței

„S-a demonstrat că au efecte antioxidante și antiinflamatorii care pot ajuta la protejarea creierului de daunele cauzate de stresul oxidativ și de inflamație.”

De fapt, acești antioxidanți vă pot proteja creierul în mai multe moduri, a explicat medicul.

Fie că ajută la inhibarea acumulării de proteine anormale, cum ar fi beta-amiloidul și tau, care sunt ambele legate de afecțiunea care îți răpește mintea, fie că îmbunătățesc livrarea de oxigen și nutrienți către creier, aceștia au câteva trucuri în mânecă.

Nu trebuie să credeți doar cuvintele medicului, deoarece cercetările publicate în Journal of Alzheimer’s Disease evidențiază, de asemenea, legătura benefică dintre acești antioxidanți și afecțiunea cerebrală.

Echipa de cercetători a constatat că persoanele cu niveluri mai ridicate de carnosină și anserină în sânge au prezentat un risc mai scăzut de a dezvolta această afecțiune care le răpește mintea pe o perioadă de urmărire de 10 ani.

Un alt studiu, publicat în revista Nutrients, a sugerat că suplimentarea cu carnosină timp de șase luni a îmbunătățit funcția cognitivă la adulții în vârstă cu tulburări cognitive ușoare.

„În timp ce aceste rezultate sunt promițătoare, este important de reținut că dipeptidele imidazolice sunt doar unul dintre numeroșii factori care pot contribui la sănătatea creierului și la prevenirea demenței”, a declarat Dr. Brittain-Dissont.

Recent Posts

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

29 de minute ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

59 de minute ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

o oră ago

PONTURI. Cum îți dai seama că este proaspătă carnea de miel

Carnea de miel proaspătă este un criteriu important mai ales în timpul pregătirilor culinare pentru…

2 ore ago

Recomandările ANPC pentru perioada de 1 Mai şi sărbătorile pascale

Comisarii ANPC au realizat un set de recomandări pentru perioada de 1 Mai şi de…

2 ore ago

DIETA miraculoasă care poate preveni apariţia bolii Alzheimer

Nutriția poate juca un rol major în ceea ce privește sănătatea creierului, motiv pentru care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului