Sari la conținut

Medic: aceste patru semne vă indică o tensiune arterială „sever de ridicată care vă pune viața în pericol!”

Hipertensiune arteriala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa scazi rapid tensiunea arteriala

Din cuprinsul articolului

Superintendentul farmaciei Superdrug, Niamh McMillan, a avertizat că există semne „grave” că tensiunea arterială este prea mare. „Durerile de cap, dificultățile de respirație, durerile în piept și sângerările din nas nu apar de obicei până când tensiunea arterială este sever ridicată sau pune viața în pericol”, a spus McMillan. „Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru dezvoltarea bolilor de inimă, cum ar fi accidentul vascular cerebral și atacurile de cord”.

Cu toate acestea, doar pentru că o persoană are hipertensiune arterială, nu înseamnă că va dezvolta simptome ale afecțiunii.

„Mulți oameni se simt bine”, a spus McMillan, adăugând că acesta este motivul pentru care „este important să vi se verifice regulat tensiunea arterială, mai ales dacă ai peste 40 de ani”.

McMillan a spus: „Hipertensiunea arterială se dezvoltă în mod normal în decurs de câțiva ani și, prin urmare,  nu veți observa niciun simptom.”

Cu toate acestea, doar pentru că o persoană are hipertensiune arterială, nu înseamnă că va dezvolta simptome ale afecțiunilor.

„Dacă acest lucru continuă, ar putea crește riscul de afecțiuni care pot pune viața în pericol”.

Exemplele includ boli de inimă, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, boli de rinichi, anevrisme de aortă și boala Alzheimer.

Citirile tensiunii arteriale

NHS spune că o valoare ideală a tensiunii arteriale ar trebui să fie între 90/60 mmHg și 120/80 mmHg; ținta pentru peste 80 de ani este sub 150/90 mmHg.

Hipertensiunea arterială, pe de altă parte, este o valoare de 140/90 mmHg sau mai mare, sau peste 150/mmHg dacă aveți peste 80 de ani.

NHS adaugă: „Citirile tensiunii arteriale între 120/80 mmHg și 140/90 mmHg ar putea însemna că sunteți expus riscului de a dezvolta tensiune arterială crescută”.

Puteți să vă verificați tensiunea arterială:

  • La medicul de familie
  • La unele farmacii
  • Ca parte a controlului dumneavoastră de sănătate
  • În unele locuri de muncă.

Dacă doriți să reduceți tensiunea arterială, este indicat să reduceți cantitatea de sare pe care o consumați.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel