Sari la conținut

Medic: Acestea sunt cele mai periculoase legume, ai grijă cu ele

legume
Sursă foto: pixabay
Legume interzise daca ai guta

Legumele sunt unul dintre cele mai utile și benefice alimente pentru organism și trebuie incluse în dieta zilnică. Dar unele dintre ele trebuie consumate cu prudență. Un medic nutriționist explică de ce ar trebui să fie atent la consumul lor. Vezi despre ce legume este vorba.

La ce legume trebuie să acorzi mai multă atenție

Printre legumele la care ar trebui să fii atent, expertul vorbește despre cartofi. Acest produs are un indice glicemic destul de ridicat. În plus, după consumul acestuia, senzația de foame poate reveni rapid. De asemenea, cartofii conțin mult amidon și carbohidrați, ceea ce poate determina creșterea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, pe lista medicului, se găsesc roșiile, în ciuda beneficiilor lor neîndoielnice, au unele dezavantaje. În special, pot crește producția de histamină, care este un tip de mediator al reacțiilor alergice. De aceea, specialistul sfătuiește aceste legume să fie supuse unui tratament termic preliminar.

Ardei. Risc pentru persoanele care suferă de gastrită

Ardeiul iute agravează unele boli
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Potrivit medicului, anumite persoane ar trebui să consume ardei cu prudență. Poate prezenta un anumit risc pentru persoanele care suferă de gastrită, ulcere sau hipotensiune arterială. În plus, spanacul a ajuns și el pe lista alimentelor perfide. Poate acumula pesticide.

De asemenea, conține histamina, care poate reprezenta o amenințare pentru persoanele cu alergii. Spanacul conține substanțe speciale – oxalați, săruri și esteri ai acidului oxalic. Aceste substanțe sunt toxice; atunci când reacţionează cu alţi compuşi din corpul uman, formează cristale care irită intestinele şi rinichii.

Ce persoane nu au voie să le consume

De aceea, potrivit medicului, spanacul nu trebuie consumat de persoanele cu gută, artrită, boli hepatice. De asemenea, nu este un aliment potrivit pentru sugari și copii mici. Când mâncărurile cu spanac sunt păstrate la temperatura camerei timp de o zi sau două, sub influența anumitor bacterii, în ele se formează săruri de azot toxice.

Când sunt consumate, acestea sunt absorbite în sânge și „elimină” majoritatea celulelor roșii din sânge, provocând probleme de respirație. Acest lucru poate duce la dificultăți de respirație, diaree și alte simptome acute de otrăvire. În același timp, expertul atrage atenția asupra faptului că nu trebuie să renunți complet la aceste legume. Este important să respectați pur și simplu măsura și să reglați cantitatea acestora în dietă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel