sâmbătă, octombrie 23, 2021

Te simți deprimat că nu-ți găsești un loc de cazare pentru minivacanță? Medic ATI. „Sunteți norocoși. Mulți nu-și găsesc cazare la ATI, iar restul, se pregătesc de-o înmormântare”

Amin Zahra, s-a mutat

în urmă cu 10 ani la Timișoara pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie și a devenit între timp cetățean român. Medicul rezident israelian se află în prima linie și îi ajută pe medicii din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Timișoara să salveze vieți.

Acesta mărturisește că e din ce în ce mai greu de gestionat partea umană a actului medical. Medicul povestește, într-o postare pe pagina sa de Facebook, experiența lui de la ATI. În ultima postare a spus că tratează o adolescentă de 18 ani, care e în stare foarte gravă, deși nu suferă de alte boli.

„În fiecare

zi drumul de la lucru spre casă a devenit unul plin de întrebări și gânduri… Oare cât o să mai țină pandemia asta? Când o să revenim la normal? O să mai scăpăm de combinezoane, măști, mănuși…

În același timp gândul îmi fuge și la pacienții mei … Oare mâine, mai apuc să schimb o vorbă cu domnul/ doamna X, voi reuși să-l detubez pe Y?
Dacă gândul tău în momentul de față, este unde o să-ți petreci minivacanța și singura problemă a ta, este că locul tău preferat este ocupat, atunci te poți considera norocos, pentru că mulți nu-și găsesc cazare la ATI, iar restul, se pregătesc

de-o înmormântare.

Am învățat că fericirea nu înseamnă a avea, ci a fi. Așa că vă doresc să fiți sănătoși în drumul vostru spre a avea!”, este mesajul medicului Amin Zahra.

Ultimele stiri