Sari la conținut

Medic cardiolog: cele șase băuturi care scad hipertensiunea arterială

hipertensiune arteriala
Sursa foto: Getty Images
Medic cardiolog: cum scazi hipertensiunea arterială.

Medic cardiolog: cum scazi hipertensiunea arterială. Oamenii își deteriorează adesea sănătatea nu doar cu ceea ce mănâncă, ci și cu ceea ce beau.

Prin urmare, este esențial să vă asigurați că faceți alegerile corecte și probabil că este mai ușor decât credeți să găsiți băutura favorită care scade tensiunea arterială.

Doi specialiști în sănătatea tensiunii arteriale au împărtășit câteva dintre opțiunile lor preferate pentru sănătatea inimii cu The Healthy @Reader’s Digest. Dr. Nick West, medic cardiolog, director medical și vicepreședinte de divizie al afacerilor medicale globale la Abbott’s Vascular Business, și Kimberly Snodgrass, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

„Deși aceste băuturi singure nu pot fi clasificate cu adevărat ca un tratament în sine, cu excepția, poate, în cazurile de tensiune arterială foarte modestă, ele sunt un adjuvant foarte util de scădere a tensiunii arteriale prescrise și ar trebui să fie considerate parte a unui managementul holistic al pacientului pentru hipertensiunea arterială”, subliniază dr. West, potrivit The Healthy @Reader’s Digest.

tonic vitaminizant natural
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medic cardiolog: cele șase băuturi care scad hipertensiunea arterială

1. Lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi: Consumul unei căni de lapte pe zi ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

„Este bine cunoscut faptul că laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi este îmbogățit cu vitamina D, o vitamină care promovează o tensiune arterială sănătoasă”, spune Snodgrass.

2. Suc de rodie: S-a dovedit că sucul de rodie îmbunătățește tensiunea arterială sistolică, care măsoară presiunea din artere atunci când inima îți bate. Potrivit, dr. West, această băutură conține antioxidanți și este bogat în vitamine, în special vitamina C.

 

3. Ceai de hibiscus: Ceaiul de hibiscus conține antociani, un grup de pigmenți roșu intens, violet și albastru care se găsesc în plante și alți antioxidanți sau compuși care inhibă oxidarea, o reacție chimică care poate produce radicali liberi. 

„Unii cercetători au descoperit că antocianinele și alți antioxidanți pot ajuta vasele de sânge să reziste deteriorării care le pot determina îngustarea”, spune Snodgrass.

4. Suc de roșii: S-a demonstrat că sucul de roșii îmbunătățește atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică.

„Îmi plac roșiile în salată”, spune Snodgrass. „De asemenea, am constatat că multor oameni se bucură de sucul de roșii. S-a demonstrat că sucul de roșii îmbunătățește atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică.”

Dr. West ne sfătuiește să alegem soiul nesărat, „deoarece s-a demonstrat că reduce atât tensiunea arterială, cât și colesterolul în studiile clinice și conține vitamina C și antioxidanți”.

suc de sfeclă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zili

Atenție! Sucurile conservate au zahăr adăugat

5. Suc de fructe de pădure: Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți, excelente pentru beneficii anti-îmbătrânire.

„Îmi plac afinele proaspete în fulgii de ovăz”, spune Snodgrass. „Unii oameni se bucură de sucul de fructe de pădure și s-a descoperit că consumul de fructe de pădure a scăzut atât tensiunea arterială sistolica. Puteți adăuga fructe de pădure în fulgii de ovăz sau ca o gustare pentru a adăuga mai mulți antioxidanți în dieta dumneavoastră.”

Experții avertizează că cei care vor să cumpere suc de fructe de pădure, roșii, sfeclă sau rodie pentru sănătatea inimii, ar trebui să opteze pentru suc proaspăt sau neprocesat.

„Sucurile conservate au, de obicei, zahăr adăugat și un nivel ridicat de sodiu, ceea ce poate avea efectul opus.”

 

 

6. Suc de sfeclă: Sfecla este bogată în nitrați dietetici, un compus despre care se știe că are efecte de scădere a tensiunii arteriale.

Potrivit dr. West, sfecla este bogată în nitrați și „sucul crud de sfeclă scade tensiunea arterială, fiind bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Eficacitatea sa este susținută de un studiu clinic randomizat care arată îmbunătățiri ale tensiunii arteriale, precum și indici de inflamație sistemică.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel