Sari la conținut

Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care îl găsim în magazine: „Este cea mai mare otravă pe care o poți consuma!”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Magazin, supermarket

Medicul chirurg Mihail Pautov ține să tragă un semnal de alarmă asupra unor produse pe care fiecare dintre noi le consumăm.

Doctorul susține că cea mai nocivă băutură pentru organism este Coca Cola, fiind mai periculoasă decât orice drog, asta pentru că afectează un număr uriaș de persoane.

„Dacă iei laolaltă cocaina, morfina, marijuana și orice alt drog îți vine în minte, numărul persoanelor care suferă de pe urma lor este de 10 ori mai mic decât numărul de oameni care suferă real, zilnic, consumând un produs de pe raft care se cheamă Cola.

Fie că vorbim de Coca Cola, de orice formă găsești, Cola este o otravă. Este cea mai mare otravă pe care o poți consuma astăzi, la un preț foarte mic, foarte avantajos, luat de pe raft. Imaginați-vă așa: o sticlă de suc conține un pahar de zahăr”, spune Pautov pe rețelele sociale.

Citeste si:

Conform medicului, consumul excesiv de zahăr din băuturile carbogazoase, poate avea efecte devastatoare asupra sănătății.

Organismul uman nu poate procesa cantități mari de zahăr într-un timp scurt, ceea ce poate declanșa o serie de probleme metabolice, iar excesul de zahăr din băuturile carbogazoase poate suprasolicita pancreasul, care are rolul de a regla nivelul de zahăr din sânge.

Acest lucru poate duce evident la epuizarea pancreasului și la afectarea funcționării sale normale. De asemenea, consumul excesiv de zahăr poate avea consecințe negative asupra ficatului, provocând deteriorarea acestuia pe termen lung.

Riscuri multiple pentru sănătate

Studiile recente arată că sucurile acestea fac mult rău organismului nostru, chiar dacă nu ne dăm seama.

Acidul fosforic care se găsește în Coca-Cola, împreună cu cofeina, care are un efect diuretic, vor începe să consume substanțele nutritive și vitaminele din corp la doar 60 de minute după ce ai băut această băutura carbogazoasă.

Nivelul de zahăr din sânge crește dramatic în 20 de minute de la consumul de cola. Acest lucru creează o explozie de insulină. Mai apoi, ficatul transformă cantitățile mari de zahăr în grăsimi.

În 40 de minute după consum, organismul absoarbe toată cofeină din Coca Cola. Această cofeină face ca pupilele să se dilate și să crească tensiunea arterială.

Potrivit specialiştilo, aciditatea ridicată și ingredientele zaharoase pe care le conține Coca-Cola provoacă eroziunea smalțului dinților. Dacă obișnuiești să bei Coca-Cola în fiecare zi, dinții tăi se vor caria din cauza nivelului de zahăr din băutură.

În plus, consumul de băuturi acidulate are un efect inflamator asupra organismului din cauza nivelurilor ridicate de zahăr. Acesta deshidratează pielea, accentuând aspectul liniilor fine și ridurilor. Accelerează îmbătrânirea pielii și, de asemenea, accentuează eczemele, mâncărimile, pielea inflamată și acneea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.