sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Medic de top, avertisment: „Dacă vaccinul este sigur pentru viitorul sănătății noastre, de ce firmele producatoare nu-și asumă plata eventualelor despăgubiri?”

După ce a fost catalogat drept antivaccinist, chirurgul Lucian Duță s-a hotărât să vorbească deschis despre situația tensionată creată de aceste etichetări. Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Sănatate a explicat că revolta sa a plecat de la faptul că o jurnalistă l-a avertizat că „specialiștii în comunicare” îl consideră antivaccinist și nu are „competențe specifice” în a-și spune părerea în legătură cu campania de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. O zodie are cel mai mare ghi...

Medic de top, avertisment: În România nu avem o strategie de testare și nici medicamente

„Sunt sunat de o doamnă din presă și mi se spune că sunt ștanțat de “specialiști în comunicare” ca fiind antivaccinist și influențez în mod negativ apetitul pentru vaccinare al “poporului“. Și dacă vreau să dau explicații, având in vedere ca va exista o emisiune.

Am cerut dovezi care să ateste că am această “calitate” de dușman al unei propagande imbecile, mincinoase și mai ales criminale. Mi s-a amintit că am spus clar că nu vreau să-mi vaccinez copilul. Am avut o discuție lungă și i-am explicat că în calitate de medic NU pot raspunde întrebărilor legitime pe care mi le pun oamenii.

Te-ar mai interesa: Sarea, ingredientul cu “o mie de utilizări&#...

Și am invitat-o pe distinsa doamnă, să răspundă ea acestor întrebări. Mai ales că mi-a sugerat că nu am competențe specifice (înțeleg că un medic are calificări mai reduse decât un ziarist).

Drept pentru care îi invit pe specialiștii acreditați de o propagandă dementă să răspundă punctual la unele probleme legitime pe care le au oamenii (la care eu nu am răspunsuri concrete) și apoi să sufle ca focile în trompetele orchestrei care nu acceptă că avem dreptul la informare și mai ales dreptul de a decide ce vrem să facem cu corpul nostru:

Te-ar mai interesa: Mihai Neșu, fericit. Mai are un pas până la cel ma...

„Dacă vaccinul este sigur pentru viitorul sănătății noastre, de ce firmele producatoare nu-și asumă plata eventualelor despăgubiri?”

1. Dacă vaccinul este sigur pentru viitorul sănătății noastre, de ce firmele producatoare nu-și asumă plata eventualelor despăgubiri? (apropo: firmele de țigarete au fost obligate să scrie pe pachetele de țigări că există riscul de a face cancer dacă fumezi, dar asta numai după ce au fost aduse dovezi. Știu, încă nu avem dovezi că vaccinul te poate ucide și e normal asta).

Dar insist: vreți să consum un produs care dacă mă omoară mai târziu tot eu sunt vinovat ? Și trebuie să accept ideea că poate nu am murit de COVID dar trebuie sa mor acum de cancer. Concluzie: vreau ca firmele producatoare de vaccin să dea dovadă de responsabilitate față de mine: te îmbogățești acum pe riscul meu dar dacă ai greșit vreau să plătești !

Te-ar mai interesa: 5 semne care îți arată că îți irosești viața. Lidi...

2. Am dreptul să decid ce fac cu corpul meu!? Dacă mă vaccinez e alegerea mea (cu riscul asumat de mine). Nimeni nu are voie să conteste asta!

3. Dacă nu vreau să mă vaccinez am soluții când mă întâlnesc cu boala? Raspunsul meu (și astept înjurăturile propagandei) este că DA. Cu condiția să ai acces la testare gratuită și mai ales la tratament în fazele de debut.

„Ca medic și părinte, sunt încă sceptic in ceea ce privește vaccinarea copiilor cu un produs insuficient testat”

4. Mi s-a transmis din partea doamnei jurnaliste că îndemn oamenii să nu-și vaccineze copiii. I-am răspuns clar: e problema ei dacă vrea să-și asume vaccinarea propriilor copii. Eu nu vreau și este alegerea mea. Cu toate că mi-am vaccinat copiii cu toate vaccinurile care au trecut testul timpului. Ca medic și părinte, sunt încă sceptic in ceea ce privește vaccinarea copiilor cu un produs insuficient testat.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin: Pericolul e doar în mintea ta. Mă A...

Pentru că băi idioților niciodată nu v-ați ierta dacă ați afla în final că v-ați îmbolnăvit copiii. Nu o să vină nimeni să vă mângâie iar imbecilii de azi vor tăcea ca șobolanii. Așa cred eu și nu-mi pasă de propaganda pseudoștiintifică.

5. Nu vreau să-mi asum eventualele riscuri față de suferințele (viitoare sau actuale) derivate din minciuni. Și voi pleda pentru adevăruri care nu pot fi contestate:

a) vaccinează-te dacă te dorești. Dar cere-ți drepturile pentru un viitor incert. Da, să ți se dea compensații dacă propaganda a greșit!

b) dacă nu te vaccinezi, este alegerea ta. Ai riscuri mai mari pe termen scurt dar trebuie să știi că poți fi tratat (mai ales în stadii incipiente). Deci testează-te cât mai des și dacă te pozitivezi du-te și cere tratament eficient. Pentru că el există!”, este mesajul medicului Lucian Duță, pe contul său de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private