Sari la conținut

Medic, despre cea mai controversată metodă de slăbit: Ne întărim toleranța la foame

Post intermitent
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Postul intermitent te ajuta să slăbesti

Medic, despre cea mai controversată metodă de slăbit: Ne întărim toleranța la foame”! Există unele metode de slăbit, însă medicii vorbesc despre un regim flexibil, ușor de urmat. Ce presupune? „2 mese principale în zi, consumate la o distanță de 6-8 ore una de alta, fără gustări între mese, potrivit unui renumit medic nutriționist.

Dr. Mihaela Bilic, medic cu experiență, spune că postul intermitent „este un regim flexibil și ușor de urmat, fiecare poate să-și găsească ritmul care i se potrivește”. Iată cum se ține corect:

Dr. Bilic: Ne e mai ușor să facem foamea când se numește post…intermitent

Mihaela Bilic, medic
Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic

„Ne e mai ușor să facem foamea când se numește post…intermitent
Numit în engleză “intermitent fasting” acest stil alimentar alternează perioadele de post negru cu cele de alimentație normală. Cel mai frecvent se practică metoda 16/8 care înseamnă să nu mănânci nimic timp de 16 ore, iar în restul de 8 ore rămase să ai 2 mese principale.

Există și alte modele: post negru timp de 24 de ore, una sau două zile pe săptămână sau metoda 5 cu 2 (5 zile din săptămână mâncăm normal iar 2 zile mâncăm foarte puțin, adică max 500-600 cal/zi)”, spune medicul pe Facebook.

 

Regim flexibil și ușor de urmat

„Postul intermitent este un regim flexibil și ușor de urmat, fiecare poate să-și găsească ritmul care i se potrivește. În esență presupune 2 mese principale în zi, consumate la o distanță de 6-8 ore una de alta, fără gustări între mese. Putem face din acest stil alimentar un obicei pe viață, nu are riscuri ci doar beneficii”, explică medicul

Mesele rare bagă organismul în cetoză, reglează nivelul insulinei

„Mesele rare bagă organismul în cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învațăm să nu mai ronțăim și ne întărim toleranța la foame.

Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite. Postul alimentar are efect antiaging, ameliorează diabetul de tip 2 și inhiba procesele inflamatorii. Și pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus fastingul este o soluție rapidă de a slăbi, se topesc cu precădere depozitele de grăsime iar masa musculară este protejată”, conchide dr. Bilic.

„Există efecte negative ale postului intermitent? Poate o ușoară deshidratare dacă nu consumăm suficiente lichide. La început poate apărea o stare de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Se mai descrie o stare de slăbiciune cu somnolență până când organismul învață să facă față la foame. Apare și respirația urât mirositoare, care ne confirmă starea de acidoză, deci slăbitul funcționează! Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim și să ne detașam de mâncare. Pe lângă faptul că ne regăsim silueta, absența mâncării ne limpezește mintea, ne dă energie și chiar o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar e sănătos, deci nu e de mirare că postul a ajuns să fie recomandat și de religie și de medicină. Merită încercat!”, conchide medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel