Sari la conținut

Medic: Excluderea cărnii crește riscul acestor 2 boli periculoase

excluderea carnii din alimentatie
Sursa foto: pexel.com
ce se intampla daca excluzi carnea din alimentatie

Excluderea cărnii din alimentație devine periculos pentru sănătate, deoarece contribuie la o deficiență de vitamine B, ceea ce duce la consecințe grave pentru o persoană, cum ar fi atac de cord și accident vascular cerebral.

Dr. Margarita Koroleva: „Mulți oameni încearcă să renunțe la produsele din carne. Dar luând o astfel de decizie în mod impulsiv, fără acordul unui medic, te poți îmbolnăvi grav”, avertizează nutriționistul.

În special, notează specialistul, corpul unei persoane care nu mănâncă produse din carne începe să se confrunte cu o lipsă de vitamine din complexul B (conținute în principal în alimentele pentru animale sau bine absorbite numai din acesta).

De exemplu, este extrem de dificil să obțineți vitamina B12, vitamina B6 sau vitamina B9 din alimente vegetale. Deficitul acestor vitamine dăunează sistemului vascular.

„Lipsa vitaminelor B din organism poate duce la o creștere a nivelului de aminoacid homocisteină, care la rândul său poate crește riscul de afectare vasculară aterosclerotică”, mai spune medicul.

carne
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Evitarea produselor din carne, risc de accident vascular cerebral

Astfel, un deficit de vitamine B atunci când renunță la carne poate duce o persoană la un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Deficitul de vitamine B6 și B12 este deosebit de strâns legat de riscul acestor boli, subliniază expertul.

La excluderea produsului comentat, acesta trebuie compensat cu alte produse. Cel mai adesea, acest lucru se întâmplă în mod inconsecvent și tractul gastrointestinal nu are timp să se recupereze.

Tulburări ale sistemului digestiv

Acest lucru duce la tulburări ale sistemului digestiv, constipație, diaree și balonare. Daca te-ai hotarat sa renunti complet la produsele din carne, se recomanda ca acest lucru sa se intample treptat cu compensare cu alte proteine ​​animale (peste, oua).

Medicul adaugă că evitarea produselor din carne crește riscul de accident vascular cerebral cu 20%. Pentru a vă proteja vasele, alegeți cereale integrale și leguminoase care sunt bogate în fibre, cu digerare lentă și cu indice glicemic scăzut, ceea ce vă ajută să vă mențineți stabil nivelul zahărului din sânge. Fibrele solubile ajută la scăderea nivelului de colesterol.

O dietă vegetariană poate duce la o „criză de colină”

Colina este un nutrient esențial pentru sănătatea creierului și pentru alte funcții. Carnea roșie conține și vitamina B12, care este legată de formarea sistemului nervos. Deficiența sa este plină de amorțeală a membrelor, anemie și oboseală constantă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel