joi, martie 23, 2023

Dacă vă verificați singur tensiunea arterială de la vârsta de 35 de ani ați putea preveni complicațiile cardiace.

Bolile cardiace și circulatorii sunt responsabile de aproximativ un sfert din decesele înregistrate în fiecare an în Marea Britanie. Dintre acestea, boala coronariană este cea mai frecventă. Apare atunci când arterele se îngustează din cauza unei acumulări de substanțe grase de-a lungul pereților lor și, dacă nu este tratată, se poate dovedi a fi o amenințare pentru viață.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

Doctorul Allswell E Eno, medic de familie din Londra, autor și fondator al campaniei „The Black of Respect”, a stat de vorbă cu Express.co.uk pentru a explica mai multe și despre modalitățile de a reduce riscul de boli de inimă.

El a spus: „Nu este o problemă: „Boala de inimă, așa cum este înțeleasă în mod obișnuit, se referă la ceea ce profesia medicală numește boală coronariană’ sau, mai frecvent, boală cardiacă ischemică.

„Acești termeni se referă în mod specific la afectarea sau la o potențială afectare a inimii și la simptomele acesteia, care apar ca urmare a blocării sau restricționării fluxului de sânge și, prin urmare, a alimentării cu oxigen pe care o primește de la una sau mai multe artere (arterele coronare) și ramificații, și o disting de alte forme de boli de inimă.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...

„Boala cardiacă ischemică poate fi prevenită și, dacă nu este prevenită, este o afecțiune tratabilă, cu condiția să fie detectată și tratată suficient de devreme.

„O serie de factori, independent sau combinați, cresc sau reduc riscul de apariție a hipertensiunii arteriale sau de agravare a acesteia, dacă este deja prezentă.

„Unii dintre ei sunt moșteniți, cei mai mulți sunt dobândiți și toți sunt modificabili sau tratabili.”

Te-ar mai interesa: Avortul ar putea fi decontat de stat. Care sunt co...

Factorul de risc „cel mai frecvent” pentru bolile de inimă, a spus el, este faptul de a avea tensiune arterială ridicată.


Ce trebuie să faci de la 35 de ani

Cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, această afecțiune face ca inima să lucreze suplimentar pentru a pompa sângele în jurul corpului.

Aceasta este adesea cauzată de factori legați de stilul de viață, cum ar fi o dietă proastă, excesul de greutate, fumatul și lipsa de exerciții fizice, însă puteți fi, de asemenea, expus riscului dacă aveți această boală în familie.

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

Dr. Eno a recomandat depistarea și controlul „precoce” al tensiunii arteriale pentru a vă proteja de bolile de inimă.

În acest sens, el a sfătuit să vă verificați tensiunea arterială începând cu vârsta de 35 de ani.

El a spus: „Aș recomanda să începeți să vă verificați tensiunea arterială de două ori pe an începând cu vârsta de 35 de ani cu propriul aparat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private