sâmbătă, septembrie 26, 2020

Medicul legist Cristian Stan a acordat un interviu ziarului Libertatea, după ce a publicat și un ghid pentru colegii medici, în care detaliază diferențele uriașe pe care le-a depistat în timpul autopsiilor efectuate pe pacienți Covid.

Din cele relatate de medicul legist, acestea sunt cu totul altfel față de tot ce a întâlnit până acum, în cariera sa.

De asemenea, opinia medicului este că aceste autopsii sunt foarte utile și importante în contextul pandemiei, tocmai pentru că s-au efectuat puține la nivel mondial și pot descifra secretele acestui virus care a îngenuncheat omenirea.

Ce au diferit decedații COVID-19

Citește și:

Cristian Stan pentru Libertatea: ”Au două, trei caracteristici specifice. Plămânii sunt plini cu apă, vasele mici de sânge sunt inflamate, sunt foarte hidrofile și existența multor trombi foarte mici în vase, în organe. Microtrombozele pot fi de ordinul sutelor, fiind raportate cazuri în care acestea au fost colectate în filtrul pulmonar sau chiar au blocat aparatele de dializă la pacienți cu insuficiență renală.

Citește și:

Caracteristica acestor tromboze de dimensiuni milimetrice este aceea că cheagurile de sânge sunt foarte mici și într-un număr foarte mare încă din etapele incipiente ale bolii.

Pe scurt, acest virus produce din start o inflamație a vaselor mici de sânge, care conduce la scăderea debitului de sânge, respectiv oxigen și totodată produce mici cheaguri de sânge ce ajung în plămâni, inimă, creier cu consecințe grave, infarct sau accident vascular cerebral. Acești trombi diseminați au un rol major în severitatea bolii și apariția decesului. Aici cred că poate fi una dintre cheile pentru găsirea tratamentului pentru infecția cu acest virus foarte agresiv.”

Citește și:

Întreg interviul este AICI.

 

Parteneri