Categories: Expertul zilei

Medic: Micul dejun plin de proteine care ar putea proteja împotriva bolii Alzheimer

Dr. Michael Mosley a împărtășit cele două opțiuni pentru micul dejun pe care le alege pentru a ține la distanță riscul de demență.

Cercetările continuă să descopere noi modalități de reducere a simptomelor sau de încetinire a declinului cognitiv legat de demență.

Cu toate acestea, Dr. Michael Mosley crede că „prevenirea este mai bună decât vindecarea”, așa că ia măsuri zilnice pentru a-și menține creierul „în formă”.

El a scris pentru Daily Mail: „Nu sunt mulțumit. Tatăl meu, care a murit la vârsta de 74 de ani, dădea deja semne de declin cognitiv, așa că sunt atent la cercetările privind demența și fac tot ce pot pentru a-mi minimiza riscul”.

Medicul a împărtășit că primul lucru pe care îl face zilnic pentru a evita afecțiunea care îi răpește mintea este „un mic dejun copios”.

„Îmi place să-mi încep ziua cu ouă (pline de proteine) sau icre, pentru că au un gust bun și mă mențin sătul pentru mai mult timp”, a spus el.

În timp ce liniile directoare ale guvernului britanic sugerează că ar trebui să vă străduiți să consumați între 45 și 55 de grame de proteine pe zi, Dr. Mosley a împărtășit că numeroase cercetări sunt de acord că aveți nevoie de mai mult.

„În special pe măsură ce îmbătrâniți, pentru a vă menține oasele și mușchii în formă bună”, a adăugat el, potrivit Express.

Micul dejun plin de proteine care ar putea proteja împotriva bolii Alzheimer

Mai mult, medicul a spus că a mânca mai multe proteine poate, de asemenea, „ajuta la protejarea împotriva bolii Alzheimer”.

Nu vă încredeți doar în cuvântul doctorului Mosley, deoarece cercetările, publicate în Journal of Alzheimer’s Disease, susțin și ele această afirmație.

Constatările au sugerat că o dietă bogată în alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea și legumele, ar putea ajuta la evitarea afecțiunii cerebrale.

Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan au analizat dieta a 541 de australieni și au măsurat nivelurile de beta-amiloid (Aβ) din creierul lor, considerat un precursor al bolii Alzheimer.

Echipa de cercetători a constatat apoi că participanții cu niveluri mai ridicate de proteine în dieta lor aveau mai puține șanse de a avea niveluri ridicate de Aβ în creierul lor.

Cei care au consumat nivelurile recomandate de proteine, plafonate la 54 de grame pe zi, aveau de 12 ori mai multe șanse de a avea niveluri ridicate de amiloid în creier, în comparație cu cei care consumau aproximativ 118 grame, a adăugat Dr. Mosley.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

2 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

3 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

3 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

4 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

4 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic