Categories: Expertul zilei

Ce să mănânci ca să scazi rapid rezistența la insulină. Un nutriționist a divulgat 3 SECRETE

Din cuprinsul articolului

3 secrete pentru a duce rapid în remisie rezistența la insulină

Nutriționiștii spun că alimentația este secretul ce aduce beneficii sănătății. Vinovate sunt acele grăsimi saturate care se depun în interiorul celulelor, sunt unele dintre cele mai periculoase tipuri de grăsimi în care lanțurile de acizi grași au toate legăturile simple și produc această rezistență la insulină.

Corina Pelin, nutriționist dietetician, psiholog, cea care ajută bolnavii de diabet de tip 2 să ducă boala în remisie, spune că este important să înțelegem cauza diabetului de tip 2 și în ce constă ea.

Potrivit acesteia, este vorba de grăsimile saturate care s-au depus în interiorul celulei musculare care ”blochează cheița”. Insulina să descuie celula pentru glucoză ca să ajungă la nivelul celular și să fie consumată. De aceea glucoza rămâne ridicată în sânge, spune nutriționistul.

„Pentru a duce în remisie rezistența la insulină este să scădem consumul de grăsimi. În special acele grăsimi saturate care se depun în interiorul celulelor și produc această rezistență la insulină”, spune Corina Pelin pe Facebook.

Uite care sunt cele trei secrete pentru a duce în remisie diabetul de tip 2:

Secretul numărul 1: „Înlocuiește prăjitul în ulei cu airfryer, cuptor cu aer cald, sau să gătești mâncarea la abur”, explică Corina Pelin.

Înlocuiește brânza cu HUMUS

Secretul numărul 2: „Înlocuiește brânza cu anumite alimente cum sunt: humus, cremă vegană sau alte condimente pe care le preferi. Brânza este o sursă foarte bogată de grăsimi saturate, iar aceste grăsimi saturate sunt cauza rezistenței la insulină care este, la rândul ei, cauza diabetului de tip 2”, mai spune nutriționistul.

Secretul numărul 3: „Să se consume mulți carbohidrați, dar nu orice fel de carbohidrați, ci complecși care se găsesc în fructe, cereale integrale, leguminoase (linte, năut, fasole, soia, mazăre) și legume. Acestea, având fibre, au indice glicemic scăzut. Ele nu au grăsimi saturate și ne ajută să se ducă acele grăsimi intracelulare. În felul acesta vom duce în remisie rezistența la insulină”, conchide nutriționistul dietetician Corina Pelin.

În video de mai jos, Corina Pelin explică ce înseamnă rezistența la insulină și diabetul. Redăm integral materialul:

Recent Posts

Un român s-a trezit milionar din banii de pensie Pilonul 2. Mulți au sume record de bani în aceste conturi și nu știu

S-a trezit milionar din banii de pensie Pilonul 2. Conturile personale de pensii Pilon 2…

11 ore ago

S-a dovedit că o vitamină poate preveni cancerul. Din păcate, 60% dintre români suferă de deficit

Vitamina care combate cancerul. Un articol recent din revista Science dezvăluie un potențial beneficiu al…

11 ore ago

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai veche unitate medicală de urgenţă din ţară

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai…

11 ore ago

Se anunță anunță o nouă creștere de pensii pentru unii români. Care e condiția

Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii, anunță o veste bună pentru pensionari: urmează o nouă…

12 ore ago

Cât a ajuns să coste kilogramul de carne de miel. Preț uriaș

Cât costă carnea de miel, anul acesta? Mielul este unul dintre alimentele nelipsite din meniul…

12 ore ago

Cele mai frumoase mesaje de „La mulți ani” pentru Florii

Mesaje de Florii. Duminica Floriilor este o zi specială pentru toți ortodocșii din România, dar…

13 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian