sâmbătă, mai 28, 2022

Medicul Mihai Craiu atrage atenția asupra uzului unui tratament considrat în mediul online „tratament minune”: azitromicina. Medicul vine cu argumente medicale susținând că acest tratament nu este indicat în planul de tratare a infecției cu coronavirus acasă. Tratamentele se iau sub stricta supraveghere a medicului și nu după ureche.

„Aceasta structură spectaculoasă este… azitromicina. Faimoasa moleculă ce a dat atâtea false speranțe privind tratamentul formelor ușoare și medii de infecție cu SARS-CoV-2. De altfel și zilele acestea se prescrie frenetic pentru unii din cei foarte mulți care au o infecție ușoară cu noul coronavirus.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Ipoteza de lucru enunțată la începutul anului 2020 că azitromicina ar putea avea efecte antivirale în maladia COVID-19 a fost infirmată de numeroase studii clinice. Prin administrarea unei doze unice de azitromicină la începutul bolii se spera influențarea răspunsului inflamator în așa mod încât eliberarea de molecule de semnalizare să nu evolueze către „furtuna de citokine”. Cu toate consecințele ei nefaste… Din păcate dovezile arată că această administrare are efecte similare cu administrarea unei doze de placebo. Cel puțin în primele 14 zile de la doză.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Nici administrarea unor doze repetate, pentru 3 zile, nu funcționează mai bine, o dovedește studiul britanic PRINCIPLE. Acesta a evaluat tratamentul COVID-19 la persoane cu risc de evoluție gravă.

Și, ca să fie clar pentru toată lumea, nici măcar adăugarea azitromicinei la tratamentul uzual al bolii ușoare sau medii (studiul ATOMIC2) nu a modificat riscul de agravare sau spitalizare.

Cu alte cuvinte:

Te-ar mai interesa: Cum cureți în mod natural vasele de sânge? Elimină...

1. Nu vă tratați singuri cu azitromicină, chiar dacă o aveți la dispoziție!

2. Nu are indicație (deci nu trebuie prescrisă) în formele ușoare de COVID-19, tratate la domiciliu – apropos există un NOU protocol național de tratament în infecția cu SARS-CoV-2, protocol ce corectează eroarea unei recomandări mai vechi, a prescripției de antibiotice, la copilul ce are formă ușoară de boală.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

MESAJ DE LUAT ACASĂ – antibioticele se dau în boli bacteriene dovedite.

Administrarea profilactică de antibiotice, în bolile acute, este contraindicată, cu unele excepții (excepții în care nu intră COVID-19!!)

Dar voi reveni la acest subiect.

Să rămâneți sănătoși!”, scrie medicul Mihai Craiu pe o rețea socială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private