Sari la conținut

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

domiciliu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic plasat in arest la domiciliu

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate, a fost plasat în arest la domiciliu.

Anunțul a fost făcut de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vineri dimineaţă. Bărbatul de 69 de ani, din Voluntari, cadru medical la un spital din municipiul Bucureşti, cercetat pentru ucidere din culpă, a fost prezentat magistraţilor.

În cazul său a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate

Medicul, în vârstă de 69 de ani, este cercetat pentru ucidere din culpă după ce a uitat o compresă în corpul unei paciente pe care o operase în 2022, iar aceasta a murit în urma unei septicemii, la începutul anului 2023.

„Precizam că, pe parcursul zilei de 15 mai, ca urmare a probatoriului administrat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă”, a arătat sursa citată.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz.

Medicul de la Institutul Oncologic din Capitală a fost audiat, miercuri, la sediul Poliţiei judeţene Dâmboviţa, într-un dosar de ucidere din culpă. Poliţiştii au făcut percheziţii la locul de muncă al medicului şi la locuinţa acestuia.

„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti. În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz”, informau oficialii Poliţiei Dâmboviţa.

operatie
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Surse judiciare au declarat pentru news.ro că medicul vizat de ancheta poliţiştilor dâmboviţeni lucrează la Institutul Oncologic din Capitală şi a făcut o intervenţie pentru un cancer în zona abdomenului în cazul femeii din judeţul Dâmboviţa.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de la Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au făcut percheziţii. Una dintre ele la spitalul unde a fost realizată intervenţia chirurgicală, iar alta la locuinţa medicului, în oraşul Voluntari.

În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit şi au indisponibilizat mai multe documente şi un telefon mobil, bunurile fiind necesare pentru administrarea probatoriului în cauză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel