sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Cine este Octavian Jurma? Ei bine, medicul Adina Alberts susține că nu are niciun titlu dintre cele cu care se prezintă în presă. Dr. Alberts e revoltată că o țară întreagă îi urmeză sfaturile lui Ocavian Jurma, chiar dacă nu ar avea nicio expertiză în domeniu. 

”Incredibil dar adevărat…
Cercetătorul, epidemiologul, omul de știință al momentului, “pandemiologul” Octavian Jurma nu este nimic din toate acestea… Ca să înțelegeți mai bine în ce țară trăim, că poate o mai fi vreun naiv care nu a înțeles… Ce autoritate și expertiză are omul acesta?! Cum de o țară întreagă se uită în gura lui?!”  a scris dr. Alberts, pe pagina de Facebook. 

Te-ar mai interesa: Cercetătorii au descoperit când se va sfârși pande...

Informații despre Octavian Jurma

Chirurgul estetician a postat și un articol intitulat: Adevărul despre „medicul” Octavian Jurma, apostolul lockdown-ului în România: Nu este epidemiolog, nici medic cu drept de practică, nici expert în sănătate publică și nici cercetător științific. 

În articolul respectiv, autorul susține că, potrivit informațiilor de pe internet, Octavian Jurma nu ar fi cercetător, nici medic clinician și nici bio-statician. Redăm, mai jos, câteva fragmente:

Pe paginile de Facebook se prezintă drept “om de știință”, pe contul de patreon.com apare drept o persoană care “face cercetări privind conducerea și dinamica psiho-socială”, în timp ce, pe profilul profesional de LinkedIn, domnul Jurma îi anunță pe cei interesați că asigură “servicii de coaching (antrenorat – n.r.) pentru directori executivi, consultanță de marketing, consultanță de management, consultanță medicală, consultanță politică, cercetare, oratorie, planificare strategică, negociere și dezvoltarea leadershipului (n.r. – conducere)”.

Te-ar mai interesa: Alimente care ne protejează de răceală. Ajută-ți o...

Așa cum corect precizează în update-ul de pe Facebook, Octavian Jurma nu este medic clinician – adică nu are drept de liberă practică, nu a avut niciodată vreun pacient -, ci este “medic doctor” doar pe hârtia numită diplomă de licență, obținută în urma absolvirii Facultății de Medicină.

Foarte interesantă este și interpretarea de către Octavian Jurma a definiției cuvântului “cercetător”, omul recunoscând că nu (mai) este cercetător științific “în sensul administrativ al cuvântului”.

Te-ar mai interesa: Care e valoarea normală a tensiunii arteriale în f...

Octavian Jurma spune că studiază pandemia, dar că nu este epidemiolog și nici expert în sănătate publică, precum și că folosește metode statistice și algoritmice că să studieze pandemia dar că nu este bio-statistician.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private