joi, iunie 8, 2023

Gabriel Tatu-Chițoiu, medic cardiolog, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre iodura de potasiu, medicament care dispărut din farmacii, motivația fiind că ar preveni efectele radiațiilor unor bombe nucleare.

Fostul președinte al Societății Române de Cardiologie trage semnalul de alarmă și avertizează că persoanele care aleg să ia preventiv acest medicament riscă să se trezească „cu tiroida dată peste cap”.

„Aud că iodura de potasiu a dispărut din farmacii…motivația fiind că ar preveni efectele radiațiilor unor bombe nucleare

Opinie:

1. Dacă explodează o bombă nucleară nu mai ai ce preveni. Iodura de potasiu pe care o înghițim (în ideea că iodul să se fixeze în tiroidă astfel încât să blocheze fixarea iodului radioactiv) nu poate preveni transformarea noastră în vapori (în cel mai bun caz; în cel mai rău caz lumina exploziei ne orbește iar temperatura uriașă ne da foc…deci stăm cu iodul în tiroidă dar suntem orbi și ardem)

2. Iodul radioactiv este doar unul dintre izotopii emiși în radiații. Mai sunt și alții dintre care amintesc stronțiul radioactiv cu timp de înjumătățire de 30 de ani. Altfel spus…iodul nu ne ferește de boală de iradiere.

3. Oamenii și-au luat iodura de potasiu ca să o folosească „în caz de…” Păi..când vine „în caz de…” iodul radioactiv se duce direct în tiroidă…noi luăm abia atunci iod …efectul este că acesta nu intră în tiroidă pentru că acolo s-a cantonat iodul radioactiv..deci ..teoretic ar trebui să înghițim iod acum, înainte de „impact” și nu „atunci”…dacă înghițim iod masiv acum…ne dăm tiroida peste cap.

Deci…inutil”, a scris Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.


Nivelul de radiații este normal

Într-un alt mesaj, medicul amintește că nivelul de radiații este normal și spune că primii care ar avea de suferit ar fi soldații ruși.

” Aud acum că ideea de a te îndopa cu iodura de potasiu a apărut în urmă unei vești potrivit căreia rușii au spart sarcofagul de beton de la Cernobîl și de acolo scapă radiații..??!!

Păi…

1. primii care ar fi avut de suferit ar fi fost soldații ruși. Toată coloana aia de 64 de km ar fi fost acum în boală de iradiere și războiul s-ar fi terminat (…oare de aia s-a oprit din drum și nu pentru că nu mai aveau motorină?

2. s-a anunțat oficial de 2 ori că așa ceva nu s-a întâmplat și că nivelul de radiații este normal.

Aș zice să ne revenim…altfel ne pomenim cu tiroidă dată peste cap și o națiune întreagă care va lua Tyrozol, Euthyrox etc”, a avertizat medicul.

Sursă: Facebook

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private