sâmbătă, mai 21, 2022

Vasi Rădulescu, medic și scriitor, trage un semnal de alarmă și explică de ce nu este indicat să aruncați medicamentele nefolosite la gunoi.

”Știu că s-a mai scris, dar e bine să amplificăm mesajul: nu aruncați medicamentele nefolosite la gunoi, în ape sau mai știu eu unde!

Ele trebuie predate în centre specializate și ar fi util să avem așa ceva în fiecare farmacie (să existe un parteneriat public – privat în acest scop).

Te-ar mai interesa: Remedii naturiste pentru diabetul de tip 2...

Substanțele active și excipienții pot fi toxice și se pot întoarce prin diverse căi în plante, animale, oameni.

‼️ NU arunca medicamentele oriunde”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

80% din bolile cronice pot fi evitate

„Aproximativ 80% din bolile cronice, incluzând aici boli de inimă, neurologice, metabolice (și diabetul) pot fi evitabile printr-o alimentație sănătoasă, prin evitarea sedentarismului, iar dacă includem și evitarea fumatului și prudența la consumul de alcool, obținem și prevenția în majoritatea cancerelor.

Acum te rog mult să mai citești asta o dată. Și încă o dată. Și încă o dată. Avansarea în vârstă nu înseamnă automat boală. Bătrânețea nu vine la pachet cu boala. Aceasta e o mentalitate nocivă de care trebuie să scăpăm.

Te-ar mai interesa: Copiii care nu au prieteni sau nu se înțeleg cu ma...

Ai grijă la alimentație, fă mișcare, evită fumatul, consumă puțin alcool sau deloc

Dacă avem grijă de noi, cu principii solide zi de zi, ne ținem la distanță de majoritatea afecțiunilor ce pot fi evitabile. Iar medicul rămâne un partener grozav pentru informare corectă, consulturi și analize de rutină, screeninguri pe criterii clare”, a transmis, pe Facebook, medicul Vasi Rădulescu.

„E cumplit să vezi atâta și atâta boală ce poate fi evitată. Și, din varii motive, oamenii pur și simplu refuză să aibă grijă de ei. Și e păcat.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: rețeta ceaiului care îmbunătățește ...

Ține cont de ce am scris mai sus, te rog. Ai grijă la alimentație, fă mișcare, evită fumatul, consumă puțin alcool sau deloc”, a conchis medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private