duminică, aprilie 11, 2021

Medic român: „Pandemia nu se va încheia decât atunci când vor cădea cei care au inițiat-o/ Sunt sigur că în curând aceștia vor cădea”.

Medicul Răzvan Constantinescu, de la Spitalul „Sfântul Spiridon”

din Iași, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, a prezentat, la Antena 3, o serie de argumente împotriva folosirii măștii de protecție.

Medic român: De un an ni se spune că mai avem puțin de purtat masca

Dr. Constantinescu susține că, în majoritatea cazurilor, la întrebarea „La ce este bună masca”, ni se răpunde că „nu va mai fi mult timp nevoie de ea. Nu prea are logică”, susțineă doctorul Constantinescu.

„Sau ni se mai dă răspunsul că este folosită și în alte țări. Dar tot n-am înțeles la ce-i bună. Argumentul principal de-a lungul acestor luni a fost

că-i barieră mecanică pentru virus. De-a lungul lunilor ni s-a spus că și chirurgii poartă toată viața mască. Păi, da, chirurgii poartă pentru bacterii, să nu contamineze plaga. În niciun caz pentru viruși. Pentru viruși s-au folosit niște măști speciale, pentru că medicii trebuie să intre în contact cu pacientul pe care-l examinează.

Și apropo de dovezi, avem dovezi contra, de exemplu. CDC (centrul de control al bolilor din SUA, n.e.) încă din august a publicat un studiu, în care a a rătat că diferența dintre cei care nu au purtat măști tot timpul și cei care au purtat măști tot timpul este total

nesemnificativă. Ba chiar invers, în favoarea celor care nu au purtat măști, în privința gradului de infectare.

Asta că mai avem puțin de purtat masca, după un an de zile… La fel ni se spunea și anul trecut “doar o săptămâna stăm, doar două săptămâni și apoi va fi bine”. Eu văd că vine valul 3, valul 4, valul 5 și diverse variante ale virusului, care nu sunt oprite de vaccin. Asta cu “mai avem puțin”, după un an de zile, nu prea mai ține.”, a declarat medicul Răzvan Constantinescu.

Dr. Răzvan Constantinescu: „Pandemia nu se va încheia decât atunci când

vor cădea cei care au inițiat-o

Dr. Răzvan Constantinescu a spus că restricțiile de circulație nu ajută la nimic, ajungându-se la o restrângere nejustificată a drepturilor cetățenești.

Restricțiile de circulație nu ajută cu nimic. Eu dacă am restricție de la 9 seară, mă duc de la 8 jumate la petrecere. E o restrangere nejustificată a drepturilor cetățenești. Campania de informare a fost bazată de la început pe lucruri false, menite a bagă groază în populație.

În loc să ni se spună situația exact din secțiile de AȚI, pentru că aia da dimensiunea exactă a dezastrului provoca de o epidemie. Ni s-a spus în fiecare

zi un număr de infectari, care nu are absolut nicio relevanță. Pentru că sunt pacienți care oricum ar fi fost în ATI și au și un test PCR pozitiv”, a subliniat dr. Răzvan Constantinescu.

Medicul Răzvan Constantinescu este unul dintre semnatarii Scrisorii deschise a medicilor români care „nu mai tolerează aberațiile Guvernului”. El a făcut și o profeție despre când se va încheia pandemia de coronavirus.

„După cum merg lucrurile, această situație nu se va încheia niciodată. Decât dacă cei care au inițiat-o, care au exagerat-o, care au impus-o mass-mediei de peste tot de pe glob, specialiști, informaticieni ș.a.m.d. vor cădea. Și eu sunt sigur că în curând aceștia vor cădea”, a mai spus dr. Răzvan Constantinescu.

 

Ultimele stiri

Parteneri