Sari la conținut

Medicament pentru diabetici, vândut „la negru” pentru slăbit. Reţea de cadre medicale de la o clinică privată, destructurată de poliţişti

medicament
sursa foto: arhiva doctorul zilei

13 persoane au fost reţinute de poliţişti în Bucureşti într-un dosar care vizează o reţea care se ocupa cu traficul de Ozempic, un medicament pentru persoanele cu diabet vândut ”la negru” pentru slăbit.

În acest caz, o asistentă medicală de la o clinică privată din Sectorul 1 este suspectată că falsifica reţete, cu ajutorul a patru medici, pentru a obţine medicamentele.

21 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov

Astfel, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare, marţi, 21 de mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul a 17 persoane, precum şi la sediile unor instituţii, într-un dosar penal de fals informatic în formă continuată (peste 2.800 de acte materiale) şi înşelăciune (peste 1.300 de acte materiale), prejudiciul fiind de peste 1.000.000 de lei.

”În fapt, în perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, o femeie, în vârstă de 32 de ani, având calitatea de asistent medical şi recepţioneră în cadrul unei clinici medicale private, cu punct de lucru în Sectorul 1, ar fi falsificat reţete, prin introducerea unor date fictive în sistemul informatic, pentru a intra în posesia unor medicamente în mod gratuit şi pentru a le vinde în afara cadrului legal.

Probatoriul administrat a relevat că, în urma falsificării reţetelor, medicamentele ar fi fost obţinute în baza unei înţelegeri prealabile cu alţi angajaţi ai unui lanţ de farmacii, dar şi cu sprijinul altor persoane, apropiaţi ai asistentei medicale în cauză, şi vândute fie prin intermediul platformelor comerciale, fie prin intermediul reţelelor de socializare”, perecizează Poliţia Capitalei, potrivit News.ro.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medicii de la clinică privată, implicaţi

Poliţiştii au adăugat că, în urma investigaţiilor, s-a mai stabilit că falsificarea era efectuată de către asistentă cu sprijinul şi cu acordul a patru medici, angajaţi în cadrul aceluiaşi punct de lucru al clinicii private, care nu aveau competenţa necesară să le prescrie.

Astfel, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 13 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 47 de ani.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic în formă continuată şi înşelăciune, prejudiciul fiind de peste 1.000.000 de lei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel