marți, decembrie 6, 2022

Impuritățile au fost legate de dezvoltarea cancerului în diverse organe, inclusiv creierul, plămânii și stomacul.

Două medicamente pentru tensiunea arterială au fost rechemate la niveluri inacceptabile de substanțe chimice care cauzează cancer cunoscute sub numele de nitrozamine. Se crede că defectul de medicament ar fi rezultat din procesele de fabricație, despre care se știe că declanșează reacții chimice în produsele de consum.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Expunerea pe termen lung la niveluri ridicate de compus ar putea contribui la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, au avertizat organismele sanitare.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat rechemarea voluntară a celor două medicamente pentru tensiunea arterială săptămâna trecută, după ce a descoperit că nivelurile de nitrozamine au depășit pragul de siguranță.

Compania Aurobindo Pharma SUA a retras Quinapril și Hydrochlorothiazide Tablets USP în doze de 20 mg și, respectiv, 12,5 mg.

Producătorul nu a primit încă niciun raport de evenimente adverse legate de rechemarea medicamentului, potrivit FDA.

Te-ar mai interesa: Doliu la Hollywood. O cunoscută actriță a murit di...

Ea și-a notificat toți distribuitorii să întrerupă imediat distribuția anumitor loturi care sunt rechemate.

Rechemarea medicamentelor este cea mai recentă dintre mai multe care a fost emisă în ultimii ani din cauza unor preocupări similare.

Alte retrageri au vizat medicamentul pentru reflux acid ranitidina și medicamentul pentru diabet metformin.

Nitrozaminele sunt o clasă de compuși organici care se formează prin reacții chimice naturale.

Te-ar mai interesa: Șofer de ambulanță, înjunghiat în casa celui pe ca...

Aceste reacții chimice pot apărea în medicamente în timpul producției sau se pot forma în mod natural după ce medicamentul este depozitat sau ambalat.

Se crede că impuritățile cresc probabilitatea de cancer atunci când oamenii sunt expuși la niveluri peste acceptabile pe perioade lungi de timp.

FDA explică: „Unele nitrozamine pot crește riscul de cancer dacă oamenii sunt expuși la acestea peste niveluri acceptabile și pe perioade lungi de timp.

Te-ar mai interesa: Cum să supraviețuiești unui infarct dacă ești sing...

Persoanele care iau medicamente care conțin [nitrozamine] la sau sub limitele acceptabile de aport în fiecare zi timp de 70 de ani nu sunt de așteptat să aibă un risc crescut de cancer.”

Nitrozaminele pot fi găsite într-o serie de produse de consum, cum ar fi carnea procesată, băuturile alcoolice, cosmeticele și fumul de țigară”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private