duminică, octombrie 17, 2021

Tratament Covid extrem de eficient. Cercetători de la Spitalul Universitar din Lausanne şi Şcoala Politehnică Federală din acest oraş elveţian au anunţat descoperirea unui anticorp monoclonal capabil să

neutralizeze toate variantele coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv varianta Delta.

Descoperirea ştiinţifică, publicată în revista specializată ”Cell Reports”, a fost obţinută prin izolarea limfocitelor pacienţilor cu COVID-19.

Împiedică infectarea celulelor pulmonare

Noul anticorp este ″unul dintre cei mai puternici împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 identificaţi până în prezent″⁣, afirmă EPFL.

Conform explicaţiilor acestei instituţii, el blochează proteinele Spike şi împiedică astfel infectarea celulelor pulmonare, ceea ce opreşte procesul de replicare virală şi permite sistemului

imunitar al pacientului să elimine coronavirusul din organism.

Cercetătorii elveţieni susţin că noul anticorp monoclonal este mai durabil, oferind protecţie timp de până la şase luni, faţă de 3-4 săptămâni în cazul altor anticorpi.

Tratament preventiv pentru nevaccinați

″Aceasta îl face să fie un tratament preventiv interesant pentru persoanele nevaccinate din categoriile de risc sau pentru persoanele vaccinate care nu au reuşit să producă un răspuns imunitar″⁣, semnalează universitatea elveţiană.

Pacienţii imunocompromişi, cei receptori ai unui transplant sau cei cu anumite tipuri de cancer vor putea

fi protejaţi împotriva coronavirusului primind de două sau trei ori pe an injecţii cu acest anticorp, mai notează cercetătorii elveţieni.

Dar testele clinice cu un medicament pe baza acestui anticorp vor începe abia către sfârşitul anului viitor.

Ultimele stiri