Categories: Ştiri sănătate

Medicii atrag atenția! Un băiețel de 5 ani a băut un pahar cu apă rece ca gheața, iar ce a urmat i-a lăsat în stare de șoc pe părinți

Samir Mohamed, în vârstă de cinci ani, mergea cu bicicleta prin orașul egiptean Tanta – care se află între Cairo și Alexandria – când s-a oprit să bea apă rece ca gheață, în timp ce temperaturile din jurul său ajungeau la 40 de grade Celsius.

Un băiețel de cinci ani s-a prăbușit și a murit după ce a băut apă rece ca gheață în timp ce se juca cu prietenii pe o căldură de 40C, potrivit The Mirror.

Samir Mohamed mergea cu bicicleta în orașul egiptean Tanta, situat între Cairo și Alexandria, când s-a oprit să bea un pahar de apă cu gheață.

Cu toate acestea, tânărul s-a prăbușit și a murit înainte de a ajunge la spital, medicii spunând că o scădere bruscă a circulației sângelui i-a cauzat moartea prematură.

Dr. Alaa el-Ghamrawy, consultant cardiovascular, a spus că băutul de apă cu gheață poate avea un efect catastrofal asupra ritmului cardiac.

Expertul medical este citat în presa locală spunând: „Băutul brusc de apă foarte rece, în special după exerciții fizice, ar putea duce la stimularea nervului vag, care este principalul nerv care controlează funcțiile specifice ale corpului, inclusiv ritmul cardiac și ar putea duce la bătăile neregulate ale inimii sau le fac să se oprească și, prin urmare, pun în pericol viața persoanei.”

Doctorul a mai explicat că consumul de apă cu gheață poate provoca dureri în gât și poate stimula infecțiile bacteriene și virale.

Spitalul Universitar Tanta ar fi primit cadavrul băiatului pe 24 iulie și a efectuat o autopsie înainte de a-l preda familiei pentru înmormântare.

Zonele din Africa de Nord și Orientul Mijlociu au înregistrat temperaturi record în această vară.

Un oraș din Kuweit este cunoscut a fi unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe pământ, unde săracii suferă de căldura năpraznică, în timp ce rezidenții bogați în petrol își desfășoară treburile bucurându-se de răcoarea glorioasă a aerului condiționat.

La începutul lunii iulie, orașul Kuweit a înregistrat valori maxime de 50C – 10C peste o temperatură corporală sănătoasă și la jumătatea punctului de fierbere.

În această climă arzătoare, aerul prăjitor care străbate orașul devine periculos și potențial mortal.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

26 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

56 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică