duminică, august 7, 2022

Samir Mohamed, în vârstă de cinci ani, mergea cu bicicleta prin orașul egiptean Tanta – care se află între Cairo și Alexandria – când s-a oprit să bea apă rece ca gheață, în timp ce temperaturile din jurul său ajungeau la 40 de grade Celsius.

Un băiețel de cinci ani s-a prăbușit și a murit după ce a băut apă rece ca gheață în timp ce se juca cu prietenii pe o căldură de 40C, potrivit The Mirror.

Te-ar mai interesa: Predicții RUNE 4-14 august. Câștig pe toate planur...

Samir Mohamed mergea cu bicicleta în orașul egiptean Tanta, situat între Cairo și Alexandria, când s-a oprit să bea un pahar de apă cu gheață.

Cu toate acestea, tânărul s-a prăbușit și a murit înainte de a ajunge la spital, medicii spunând că o scădere bruscă a circulației sângelui i-a cauzat moartea prematură.

Dr. Alaa el-Ghamrawy, consultant cardiovascular, a spus că băutul de apă cu gheață poate avea un efect catastrofal asupra ritmului cardiac.

Expertul medical este citat în presa locală spunând: „Băutul brusc de apă foarte rece, în special după exerciții fizice, ar putea duce la stimularea nervului vag, care este principalul nerv care controlează funcțiile specifice ale corpului, inclusiv ritmul cardiac și ar putea duce la bătăile neregulate ale inimii sau le fac să se oprească și, prin urmare, pun în pericol viața persoanei.”

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Teodora de la Sihla, ocroti...

Doctorul a mai explicat că consumul de apă cu gheață poate provoca dureri în gât și poate stimula infecțiile bacteriene și virale.

Spitalul Universitar Tanta ar fi primit cadavrul băiatului pe 24 iulie și a efectuat o autopsie înainte de a-l preda familiei pentru înmormântare.

Zonele din Africa de Nord și Orientul Mijlociu au înregistrat temperaturi record în această vară.

Un oraș din Kuweit este cunoscut a fi unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe pământ, unde săracii suferă de căldura năpraznică, în timp ce rezidenții bogați în petrol își desfășoară treburile bucurându-se de răcoarea glorioasă a aerului condiționat.

Te-ar mai interesa: Scandalul Gabi Bădălău- Claudia Părtrășcanu ia pro...

La începutul lunii iulie, orașul Kuweit a înregistrat valori maxime de 50C – 10C peste o temperatură corporală sănătoasă și la jumătatea punctului de fierbere.

În această climă arzătoare, aerul prăjitor care străbate orașul devine periculos și potențial mortal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private