Sari la conținut

Medicii au trimis o fetiță de 5 ani cu mâna ruptă acasă cu unguent pentru dureri. Cum se apără reprezentanții spitalului

Fractura brat
Sursa foto: alba24.ro
Fetita de cinci ani, trimisa acasa de medici

Medicii au trimis o fetiță de 5 ani cu mâna ruptă.  Un nou caz revoltător în România! S-a întâmplat la Alba Iulia, săptămâna trecută, când medicii i-au recomandat unei fetițe un unguent pentru durerile insuportabile la mânuță.

Din fericire, a doua zi medicii din Sibiu au stabilit fractura.

Medicii au trimis o fetiță de 5 ani cu mâna ruptă acasă cu unguent pentru dureri

Medicii de la spitalul din Alba Iulia i-au recomandat unei fetițe de 5 ani cu mâna ruptă doar un unguent pentru dureri, deși îi făcuseră radiografie.

Fetița de 5 ani a ajuns la spitalul din Alba Iulie împreună cu părinții.

Le-a spus medicilor că are dureri insuportabile la mână, iar pediatrul i-a făcut o radiografie. A constatat că nu e vorba decât de o contuzie, așa că le-a spus medicilor să cumpere un unguent și să o maseze în zona dureroasă. Medicul le-a recomandat părinților ca, dacă durerile continuă, să ducă fata la Sibiu, unde exista medic de specialitate.

Și, ăentru că durerile au devenit și mai mari, părinții au dus fetița la spitalul din Sibiu, a doua zi. Un medic de acolo a constatat că copilul are fractură și i-a pus mâna în ghips pentru trei săptămâni.

Ce spun reprezentanții spitalului

Părinții au cerut explicații medicilor de la Alba Iulia, dar conducerea spitalului de acolo a susținut că la radiografie nu se vedea fractura și că medicii nu au nicio vină, așa că a decis că niciunul nu trebuie sancționat.

„În urma unui incident nefericit, o pacientă în vârstă de 5 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, însoțită de părinți, acuzând dureri la cot.

La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, pacientei i s-a efectuat o radiografie la cot, întrucât durerile semnalate se manifestau în acea zonă.

Radiografia efectuată la SJU Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată, care se află în partea inferioară a antebrațului, mai exact între antebraț și palmă, la încheietura mâinii. În schimb, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a efectuat o radiografie la antebraț, care a inclus și zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Interpretarea radiografiei efectuate la Spitalul din Alba Iulia este corectă. Radiografia s-a realizat la cot, deoarece acolo au fost semnalate durerile și nu în zona inferioară a antebrațului.

Radiografia efectuată la cot nu poate evidenția o fractură metafiză distală a radiusului deoarece zona investigată nu include partea inferioară a antebrațului.

La Sibiu a fost supusă investigațiilor imagistice altă zonă a membrului superior, respectiv antebrațul, iar aceasta a cuprins zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Facem precizarea că radiografia se efectuează în zona în care este semnalată afecțiunea medicală și nu se extinde asupra altei părți din corp pentru a nu expune riscului asupra iradierii, mai ales în acest caz particular, unde a fost vorba de o pacientă cu vârstă fragedă”, a declarat pentru alba24.ro, Alexandra Roșu, responsabilul de relații cu presa al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel