luni, septembrie 26, 2022

Medicii avertizează: NU ignorați testele pentru depistarea virusului. Mii de români au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Trendul infectărilor depistate este în scădere, dar s-a înregistrat totuși o creștere cu 25 la sută mai mulţi decât sâmbătă. Românii nu se mai testează, iar medicii atrag atenția că este risc de agravare a bolii în cazuri aparent ușoare.

Medicii avertizează: NU ignorați. Risc de agravare a bolii

În acest context, ministerul Sănătăţii face apel către oameni să nu evite testarea Covid dacă au simptome, pentru că sunt cazuri care se agravează după câteva zile de formă aparent uşoară, fără tratament.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune alimente care hrănesc creierul și pr...

12 mii de teste Covid, raportate la ultimul bilanţ

Potrivit unui reportaj TVR, mai puţin de 12 mii de teste Covid au fost raportate la ultimul bilanţ, cele mai multe – rapide. Două din zece au ieşit pozitive.

Cele mai multe forme de Covid sunt uşoare şi rar se întâmplă ca persoanele cu simptome să se mai testeze, spun medicii.

Adriana Pistol, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, spune că oamenii sunt rugați să apeleze la serviciile medicale pentru că, nu de puţine ori, s-a observat că formele care încep uşor pot evolua ulterior către forme medii sau chiar severe.

Dr. Marinescu: Complicații după 3-4zile

Chiar dacă testele rapide de la farmacie ies negative, acestea trebuie repetate dacă simptomele nu dispar. Unele persoane cu diverse probleme de sănătate, vârstnicii şi chiar unele persoane tinere fără alte boli pot să aibă surprize şi de la Omicron, spun medicii.

Te-ar mai interesa: Cea mai eficientă și rapidă metodă să scapi de cel...

Dr. Adrian Marinescu, medic primar infecţionist, director medical Institutul „Matei Balş” spune că „eposibil ca în primele 3-4 zile lucurile să fie echilibrate, aparent o stare generală bună, după 3-4 zile să apară complicaţiile”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private