sâmbătă, octombrie 31, 2020

Medicii de familie nu concep ideea că ar putea fi puși în situația de a trata la domiciliu bolnavii cu forme ușoare de coronavirus. De aceea, au făcut anunțul îngrijorător: ar putea renunţa la contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Medicii de familie anunţă că ar putea renunţa la contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dacă vor fi obligaţi să meargă la domiciliul persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus. Vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Raluca Zoiţanu, a precizat că până în prezent a avut loc doar o videoconferinţă cu responsabili din Ministerul Sănătăţii şi medicii aşteaptă să fie consultaţi pentru a lua o decizie:

Citește și:

Raluca Zoițanu: Colegii din țară, pentru că foarte mulți au o vârstă înaintată, au boli cronice. Au spus că dacă vor fi obligați să meargă la domiciliul pacienților COVID pozitivi, vor renunța la contractele cu Casa de Asigurări. Acești specialiști nu pot să meargă la domiciliul pacienților. La domiciliul pacienților trebuie să meargă ambulanța, ori cea de stat, ori cea privată, care este plătită de Casa de Asigurări, nu mai are plafon. Din martie ambulanțele private nu mai au plafon și pot să facă consultații la domiciliul fără număr. Noi toți lucrăm un număr de ore cu Casa de Asigurări la cabinet, văzând pacienți non-COVID și vorbim la telefon cu pacienții care au COVID și sunt acasă. Există soluții, nu trebuie folosiți acești specialiști drept carne de tun în lupta cu COVID.

Citește și:

Potrivit Rador, doctorul Raluca Zoiţanu a mai spus că pentru cele 14 zile de monitorizare a pacienţilor cu COVID-19, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a promis 100 de lei de pacient, dar medicii de familie au solicitat un onorariu de 200 de lei, pentru zilele libere tariful cerut de ei fiind dublu. Nelu Tătaru a anunţat zilele trecute că pacienţii confirmaţi pozitiv, dar asimptomatici, ar urma să fie evaluaţi la domiciliu şi monitorizaţi de către medicii de familie.

Citește și:

Specialiștii de familie au primit o scrisoare deschisă de la specialiștii de ambulator, în care li se solicita colaborarea. Puteți citi această scrisoare aici: Scrisoare deschisă a medicilor specialiști de ambulator către colegii lor, medicii de familie: ”Sperăm la mai multă solidaritate și colegialitate, ducem aceleași lupte”

Parteneri--