Sari la conținut

Medicii de familie din Mureș vor să-și închidă cabinetele de luni. Reclamă întârzieri la plată din partea CNAS

Medic imunolog
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
secrete care te protejează de răceală

Medicii de familie din Mureș vor să-și închidă cabinetele de luni. Relația contractuală a medicilor de familie din județul Mureș cu Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) a ajuns la un punct critic. În conformitate cu declarațiile făcute de Iulia Băilă, președintele Patronatului Medicilor de Familie Mureș pentru News.ro, medicii de familie se confruntă cu o întârziere de plată de 21 de zile pentru serviciile de medicină primară din luna octombrie.

Această întârziere de plată, care a depășit termenul contractual stabilit, a avut un impact considerabil asupra situației financiare a acestor profesioniști din domeniul sănătății. Deși aceștia nu au primit niciun comunicat oficial din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), întârzierea semnificativă în plată a ridicat îngrijorări serioase în rândul medicilor de familie.

Medicii de familie vor să-și închidă cabinetele

Iulia Băilă a subliniat gravitatea situației, afirmând că mulți dintre colegii săi se gândesc să închidă cabinetele începând cu ziua de luni. Această acțiune drastică ar putea avea consecințe directe asupra pacienților, limitând accesul acestora la serviciile de sănătate primară și la asistența medicală de care au nevoie.

Încă din data de 20 noiembrie, mai multe organizații patronale ale medicilor de familie au atras atenția asupra nerespectării termenului contractual de plată integrală pentru serviciile medicale acordate în luna octombrie. Aceste organizații au evidențiat că plata parțială, într-o proporție de 60-70%, este complet inacceptabilă, subliniind că această clauză nu a fost inclusă în contractul bilaterar convenit între medicii de familie și instituțiile de asigurare de sănătate.

În lipsa unor măsuri imediate și a unei soluții la această problemă, medicii de familie sunt determinați să suspende toată activitatea medicală programabilă. Această acțiune, care ar putea fi luată ca ultimă soluție în contextul nerespectării termenelor contractuale și a dificultăților financiare, ar putea avea consecințe semnificative asupra accesului pacienților la serviciile medicale de bază.

Întârzierile repetate și nerespectarea termenelor contractuale au dus la îngrijorări majore în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, iar o rezolvare rapidă și eficientă a acestei situații este esențială pentru a asigura continuitatea serviciilor de sănătate pentru comunitatea locală.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: