Sari la conținut

Medicii infecționiști analizează posibilitatea apariției unei noi mutații, derivată din varianta Delta

Răspândirea rapidă și infectarea unui număr crescut de persoane sunt factori ce cresc riscul de apariție a unor noi mutații. Specialiștii nu exclud această posibilitate, anunțând că profilul bolnavilor a suferit anumite modificări.

În ultima perioadă, medicii au observat schimbări în simptomatologia COVID. Acest lucru ar putea indica apariția unei noi mutații mai agresive, derivată, probabil, din varianta Delta inițială.

Acest lucru provoacă îngrijorare, întrucât sistemul medical din România se confruntă deja cu o situație alarmantă.

Paturile esențiale de la ATI sunt ocupate, iar medicii îngrijoresc fără oprire pacienții în stare gravă.

Înregistrând sute de decese în fiecare zi, este prima dată când ne confruntăm cu o astfel de criză sanitară, de la începutul pandemiei.

Medicii anunță o posibilă mutație din varianta Delta

cea mai afectată de varianta Delta

Peste 16.750 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost anunțate ieri, mai multe decât în ultimele zile, dar mai puține față de acum o săptămână, anunță RRA.

Se menține la un nivel foarte mare numărul deceselor asociate, peste 500 doar ieri. Sunt mai mult de 20.000 de pacienți cu COVID-19 în spitale, dintre care 1.867 la terapie intensivă.

Medicii infecționiști sunt îngrijorați de faptul că starea de sănătate a celor care se prezintă la spital se degradează foarte repede, în doar câteva ore, și analizează posibilitatea apariției unei mutații a coronavirusului sau a unei variante mai agresive a tulpinii Delta.

Pacienții care se prezintă în triajul Spitalului de Boli Infecțioase în prima fază prezintă un necesar minim din punct de prevedere al oxigenului la terapie, undeva între 3 până la 5 litri de oxigen pe minut, iar într-un interval relativ scurt, de la o oră în sus, necesarul de oxigen ajungând undeva la 25 de litri pe minut.

Este necesară intervenția colegilor noștri de pe terapie intensivă, iar de cele mai multe ori internarea pacientului direct în terapie intensivă. Observăm o modificare importantă din punct de vedere al simptomelor COVID-19”, explică Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, medicul Florin Roșu.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași au fost prelevate şapte probe dintr-un necesar de 15 care vor fi trimise pentru secvențiere la Institutul Matei Balș din Capitală

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel