Sari la conținut

Subvarianta Delta, mai rezistentă decât varianta Delta originală? Primele 6 cazuri au fost confirmate

A apărut o nouă mutație a virusului, anunță specialiștii. Aceasta este o subvariantă a tulpinii Delta, iar primele 6 cazuri au fost deja confirmate în Israel. Iată cât de contagioasă este și cât de eficiente sunt vaccinurile anti-COVID.

Varianta Delta originală a cauzat mii de victime, la nivel mondial. Aceasta are un grad de contagiozitate forate ridicat, punând o presiune substanțială pe sistemele de sănătate.

Subvarianta Delta pare să fie de 15 ori mai contagioasă decât varianta Delta. Acest lucru provoacă îngrijorare, întrucât o transmitere atât de accentuată ar putea cauza nenumărate crize sanitare.

Subvarianta Delta, mai rezistentă la vaccinuri?

Ministerul Sănătăţii din Israel a informat că deşi subvarianta Delta este cu 15 la sută mai contagioasă decât tulpina Delta iniţială, nu pare să fie mai rezistentă la vaccinul împotriva coronavirusului, comunică RRA.

Oficiali din sănătate au spus că până în prezent au fost confirmate şase cazuri cu noua mutaţie. Datorită vaccinării cu cea de-a treia doză, în Israel a scăzut la câteva sute numărul cazurilor noi de COVID-19 în 24 de ore, iar rata de pozitivare s-a redus la 0,8 la sută.

Sistemul sanitar din România, sub o presiune imensă

Criza paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID continuă în România; nu mai este niciun loc liber.

Situația este foarte gravă și în județul Constanța, iar șefa direcției locale de sănătate publică, Cristina Schipor, spune că în permanență sunt bolnavi în stare gravă care așteaptă eliberarea unui pat.

„Am avut situații în care am avut și 80 de pacienți în UPU pe care a trebuit să ăi gestionăm. Nu a contat că e weekend, că e zi, că e noapte, am fost tot timpul în discuții cu managerii și facem o echipă la nivelul județului Constanța, și este foarte important, asta pentru a putea să avem o gestionare a situației”, a spus Cristina Schipor.

Cristina Schipor a mai precizat că nici unitatea mobilă de la Spitalul Municipal Medgidia nu este funcțională, deoarece, la ultimele probe, generatorul s-a defectat.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: