miercuri, septembrie 28, 2022

Ții la silueta ta? „Unele alimente, cum ar fi ghimbirul și ardei iute, diminuează apetitul. Simțim mai puțină foame după ce le mâncăm”, spune Gary Frost, liderul Imperial Nutrition and Food, parte din Rețeaua de la Imperial College London.

Un studiu recent a analizat proprietățile de suprimare a poftei de mâncare ale capsaicinei din ardeiul iute folosind cantități care seamănă mai mult cu cele folosite într-o dietă umană obișnuită.

Te-ar mai interesa: Trigliceride crescute: semne de avertizare care ap...

Mary-Jon Ludy, profesor asociat de alimentație și nutriție la Universitatea de Stat Bowling Green din Ohio, SUA, a experimentat mai întâi acasă, adăugând ardei iute la mesele ei, până când a decis care este cantitatea plăcută la gust și realistă pentru cineva care trăiește în SUA, citează dcnews.ro.


Supa de roșii a dat primele rezultate

Apoi a invitat 25 de oameni în laboratorul ei de șase ori și i-a hrănit cu boluri cu supă de roșii. După ciorbă, ei au stat în laborator timp de patru ore și jumătate, astfel încât apetitul și consumul de energie să poată fi măsurat în mod regulat. Li s-a servit apoi o altă masă și li s-a spus că pot mânca cât vor.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

Când au consumat supa care conținea 1 g de ardei iute, participanții au ars 10 calorii în plus în cele patru ore și jumătate de după. Participanții care au mâncat de obicei ardei iute doar o dată pe lună au raportat că au avut mai puține gânduri despre mâncare după aceea și au mâncat cu 70 de calorii mai puțin atunci când au fost serviți la a doua masă, comparativ cu cei care au mâncat de obicei ardei iute de trei ori pe săptămână sau mai mult.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Ceaiul verde vs. ardeiul iute

Mary-Jon Ludy  a făcut același experiment cu extract chilli într-o capsulă în loc de supă. Creșterea arderii grăsimilor a fost constatată doar după ce subiecții au mâncat supa de ardei iute și roșii.

„Acest lucru spune ceva important despre senzația de furnicături/arsură pe cale orală”, spune ea.

Cu toate acestea, arderea a 10 calorii în plus după o masă condimentată durează puțin și nu va avea efecte pe termen lung. Frost subliniază că studii ca acesta, care arată efecte pe termen scurt asupra apetitului și nu au fost în măsură să arate niciun efect de lungă durată. În conformitate cu acest studiu, o analiză a 32 de studii a constatat că ardeiul iute, precum și ceaiul verde, nu s-au dovedit în mod constant supresori ai poftei de mâncare.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Cafeaua, printre alimentele care atenuează foamea

Cafeaua este un alt element de bază din dietele noastre despre care se zvonește că ne face mai puțin foame. Matthew Schubert, profesor asistent la departamentul de kinesiologie de la Universitatea de Stat din California, a trecut în revistă ce cercetări au fost făcute până acum pentru a vedea dacă ar putea exista ceva în cafea care ne suprimă apetitul.

Unele studii au descoperit că consumul de cafea a dus la o rată puțin mai rapidă de golire gastrică, care este timpul necesar pentru ca o masă să treacă de la stomac la intestinul subțire și este asociat cu o foame crescută. Dar niciun studiu nu a arătat că se întâmplă ceva specific din punct de vedere fiziologic care ar putea reduce apetitul.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private