Sari la conținut

Doctorul Michael Osterholm care a prezis pandemia face noi predicții privind evoluția acesteia

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Michael Osterholm, expertul în boli infecțioase care avertizează de un deceniu și jumătate că lumea se va confrunta cu o pandemie, spune că SUA sunt  slab pregătite să combată coronavirusul din cauza lipsei de echipamente și provizii, conform CNN.

Michael Osterholm, de la Universitatea din Minnesota, a scris în revista Foreign Affairs în 2005 că, „Acesta este un punct critic din istoria noastră. Timpul se termină pentru a ne pregăti pentru următoarea pandemie”.

El a reiterat acest punct de vedere în cartea sa din 2017, „Deadliest Enemy: Our War Against Killer Germs”.

O perioadă lungă de timp, Michael Osterholm a avertizat că un nou virus se va răspândi şi va cauza o pandemie similară celei din 1918, care a cauzat între 50-100 de milioane de decese la nivel global.

Aproximativ 96 de milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19 în lume. Virusul a cauzat peste 2 milioane de decese, iar medicul Michael Osterholm susţine că ce e mai rău urmează.

Într-un interviu acordat CNN, consilierul noului preşedinte al SUA Joe Biden, Michael Osterholm, a susţinut că perspectiva asupra pandemiei va fi schimbată în următoarele săptămâni, din cauza noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Medicul susţine că vor fi şi mai multe cazuri de infectare.

„Sunt disperat şi îngrijorat, întrucât în următoarele 6-12 săptămâni vom asista la o situaţie pandemică pe care n-am mai văzut-o până în prezent. Trebuie să-i facem pe oameni să realizeze ce se va întâmpla. Vom vedea o creştere semnificativă a cazurilor. Întrebarea e despre câte cazuri vom vorbi”, a declarat Michael Osterholm pentru CNN.

„Există unii care au spus că acest virus este transmis doar de la mână la față și pur și simplu nu este adevărat. Avem date convingătoare despre transmiterea gripei, care este la fel ca și coronavirusul în ceea ce privește transmiterea continuă. Și, sincer, spălarea mâinilor poate juca un rol în acest sens, dar nu la fel de mult pe cât cred oamenii. Totul ține de aer și de aerul pe care îl respiri”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel