luni, mai 16, 2022

Un medic de la Spitalul Militar Central di București a fost condamnat definitiv într-un dosar de luare de mită după ce a fost prins în flagrant de polițiști. 

Colonel Radu Viorel Vrăcioiu, medicul, a fost condamnat definitiv de Curtea Militară de Apel, la doi ani, cinci luni și zece zile de închisoare cu suspendare.

De ce a fost condamnat medicul?

Situația medicului a devenit celebră după ce acesta i-a reproşat unei paciente că i-a dat o sumă prea mică de bani pentru o intervenţie chirurgicală, spunându-i că pentru 200 de lei drept mită nici nu urcă în sala de operaţii.

Te-ar mai interesa: Obiceiul nesănătos din timpul mesei care duce la c...

Curtea Militară de Apel Bucureşti a respins apelul lui Radu Viorel Vrăcioiu şi a menţinut pedeapsa aplicată în iulie 2021 de către Tribunalul Militar Bucureşti, decizia fiind definitivă.

Ce sancțiuni a primit medicul în cauză?

Judecătorii au stabilit ca Radu Viorel Vrăcioiu să stea sub supraveghere 3 ani, perioadă în care este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele două entităţi: Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 Bucureşti şi Direcţia Generală şi Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: cele trei etape de dezvoltare a cre...

De asemenea, colonelul nu poate exercita funcţia de medic în sistemul public de sănătate pe o durată de 2 ani.

După aceste fapte, medicul a fost denunțat la DNA și prins în flagrant după ce i-a spus femeii că cei 200 de lei nu sunt suficienți. De asemenea, el a fost acuzat și pentru instigare la mită după ce i-a spus femeii, în aceeași zi, să îi dea 150 de lei mită și anestezistului, notează g4media.ro.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: poți mirosi asta? Trei simptom...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private