miercuri, septembrie 28, 2022

Medicul erou de la Matei Balș, dezvăluiri cutremurătoare. „Am auzit țipete de ajutor”.

Medicul de gardă la parterul Pavilionului 5 al Institutul Matei Balș în noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2021 s-a întâmplat să fie medicul infecționist Cătălin Apostolescu. Acesa a povestit la Antena 3 firul evenimentelor din dimineața zilei de vineri.

„Întâi am auzit o voce de bărbat, am presupus că este pacient, pentru că știam personalul. După aceea, la foarte scurt timp am auzit țipete de ajutor, o voce feminină. Am ieșit din cameră, dar deja în secție era un fum foarte gros și nu am putut să mai înaintez. Atunci am ales varianta să încerc să ajut oamenii prin balcon.

Te-ar mai interesa: Diabet zaharat: simptomele timpurii care apar la n...

Eram undeva la 8-10 metri de salon. În momentul acela a fost imposibil să-mi dau seama care este sursa incendiului pentru că fumul era foarte-foarte gros. Doar fumul împiedica vizibilitatea, curentul l-am oprit după aceea. La început nu a fost nicio explozie, a fost o bubuitură mai târziu, după vreo 3-4 minute”, a declarat dr. Cătălin Apostolescu.

DCMedical.ro

„Am transportat pacienții prin toate mijloacele pe care le aveam la dispoziție”

Medicul infecționist a povestit cum a ajutat la evacuarea celor aproximativ 100 de pacienți, împreună cu pompierii și colegii săi.

„Ieșisem deja pe balcon și apelasem pompierii. Erau unii pacienți care încercau să iasă. Evident că i-am ajutat și, după aceea, am încercat să deschid și alte ferestre. Dar mi-a fost imposibil pentru că se dechid numai pe dinăuntru și nu aveam cum să le forțez. Am încercat să intru prin altă parte, iar nu am putut din cauza fumului.

Te-ar mai interesa: Testul degetelor de la mâini. Semnul care arată că...

Între timp, colegii începuseră să evacueze din pacienți. Am încercat să-i transportăm pe pacienți, noi și echipajele de pompieri, cât mai repede afară din clădire cu toate mijloacele pe care le aveam la dispoziție. Nu am vrut să ne limităm doar la tărgile pompierilor. Au fost pacienți puși și pe aceste tărgi. Dar graba a fost foarte mare să scoatem cât mai repede cât mai mulți pacienți”, a spus medicul Apostolescu.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Acesta e singurul supliment pe ...

Medicul erou: „Nu m-am gândit la pericol în acele momente”

Medicul erou a mărturisit, de asemenea, pentru sursa citată că a văzut efectiv moartea cu ochii. Dar că nu a avut timp să se gândească că își pune propria viață în pericol.

„Sincer să fiu, în acele momente nu mi-a trecut prin cap așa ceva.”

Medicul a mai spus că atunci când infirmiera a intra în salon a văzut că unul dintre pacienți era deja în flăcări.

„Era în alt salon, se ocupa de alt pacient. S-a întors și a văzut pe cineva arzând, a încercat să pună o pătură să-l stingă și, în același timp, a oprit sursa de oxigen de la acel pacient. Nu a putut să înainteze și să oprească și la celălat pacient”, a mai spus acesta.

Te-ar mai interesa: De ce sunt mai sănătoase ouăle de prepeliță decât ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private